YSTÄVÄKIRJA -HAASTE

Ikä: 28 vuotta, vaikkakin täytän jo ensi kuussa 29.

Kuinka pitkä olet: Olen 168cm pitkä, eli tällainen keskimittainen!

Silmien väri: Silmäni olivat lapsena aivan ruskeat. Yläasteikäisenä niihin alkoi tulla sekaan vihreää, ja nykyään silmissäni on enemmän vihreää kuin ruskeaa. Silmieni väri muuttuu edelleen aikuisena, mikä on tosi hassua! Vuosi vuodelta tuo vihreä on vallannut aluetta ruskealta. Meidän keskimmäisellä on minun ruskeat silmäni, joten on jännä nähdä, pysyvätkö ne ruskeina, vai muuttuvatko hänenkin silmänsä vanhempana. Esikoisella sitten taas on ollut siniset silmät, mutta ensimmäisellä luokalla huomattiin, että niihin on alkanut tulla vihreää ja ruskeaa sekaan. Nyt hänen silmänsä ovat siniharmaa-viher-ruskeat. Kuopuksella on siniset silmät, mutta saa nähdä, miten niillekin käy!

Koulupolku: Kävin ala-asteen, yläasteen ja lukion Liedossa, ja sitten tulinkin raskaaksi. Vuonna 2016 aloitin medianomin opinnot ammattikorkeakoulussa, mutta ne jäivät kesken 2018, kun tulin taas raskaaksi. Niitä olisi ajatuksena jatkaa myöhemmin, jos vain minulle myönnetään oikeus jatkamiseen.

Keskiarvo: Muistelen, että peruskoulun päättötodistukseni keskiarvo oli 8,6. Lukion en muista ollenkaan, mutta kyllä se oli tuota huonompi.

Viihdyitkö koulussa: En oikeastaan. Koulu on aina ollut mulle tosi vaikeaa ja nyt aikuisena mulla onkin alustavasti epäilty ADD-oireita ja vähän muuta, mikä selittää tämän. Olin lapsena aina tosi fiksu ja mulla oli hyvä muisti, ja näillä paikkasin sitä kyvyttömyyttä keskittyä koulunkäyntiin. En ole ikinä lukenut mihinkään kokeisiin ja ylioppilaskirjoituksetkin menin lukematta sanaakaan. Olin kokeiden aikaan raskaana ja oksensin yksin omassa tilassani oman valvojan kanssa, lähdin heti sen pakollisen kolmen tunnin jälkeen, enkä jaksanut yhtään keskittyä. Silti kirjoitin lähinnä E:tä ja M:ää. Uskonnosta tuli huonompi, mutta en muista enää, mikä se oli. Lisäksi yläasteella minua kiusattiin, jonka takia koulu oli erityisen raskasta. Lukio oli helpompaa, kun minulla oli kaksi parasta ystävää, joiden kanssa nautin kaikesta tekemisestä, jopa koulussa hengailusta, vaikka opiskelusta ei silloinkaan tullut mitään. (ps. Nämä ADD- yms -tutkimukset odottavat raskauden loppumista, jotta voidaan kokeilla lääkityksiä. Ajattelin näin ekaa kertaa kertoa, että kyllä, näitä on epäilty, kun teiltäkin olen välillä saanut viestiä, että kuulostaa siltä, että minulla voisi olla ADD.)

Kotieläimiä: Meillä on coton de tulear nimeltä Voldemort! Ennen Voldemortia meillä oli myös kolme gerbiiliä. Siihen en enää lähde, kun jäi traumat heidän surullisesta lopusta. Yksi gerbiileistä oli syönyt toisia, ja tämä viimeinenkin sitten jouduttiin lopettamaan, kun ei haluttu jättää gerbiiliä ilman seuraa, mutta ei voitu myöskään ottaa riskiä uuden gerbiilin ottamisesta, jos tällä kolmannella oli jotain ongelmia. Lapsena meillä oli kaksi norwichinterrieriä, joita rakastin hirveästi. Ja kun olin ihan pieni, meillä oli labradori nimeltä Otto, sekä mammalla ulkoaitauksessa asunut metsästyskoira nimeltä Roosa. Iskä metsästi Roosan kanssa ja saatiin tietenkin aina leikkiä ja ulkoiluttaa Roosaa mammalla, mutta Otto oli se läheisin, kun hän kerran asui meillä kotona. Mutta myöhemmin tosin Ottokin muutti mammalle, kun siskoni tuli allergiseksi.

Lempiväri:  Lempivärini on luultavasti valkoinen. Mulle jäi häistä päälle joku vaihe, että halusin vain kaiken valkoisena! Häiden jälkeen käytin koko ajan valkoisia vaatteita ja fiilistelin mennyttä hääpäivää. Mulla vaihtelee kyllä nämä lempivärit paljon, tykkään myös tosi paljon vaaleanpunaisesta.

Onko sinulla sisaruksia: Minulla on kolme siskoa.

Pidätkö sukulaisistasi: Rakastan sukulaisiani! Ja uutta sukuani, jonka sain Topiaksen kautta. Minun sukuni on aina äitini puolelta ollut todella läheinen. Vietämme paljon aikaa yhdessä ja ollaan aika mukavaa porukkaa, vaikka itse sanonkin. Topias viihtyy myös sukuni kanssa loistavasti ja käy usein vanhemmillani, siskollani ja isoäidilläni ilman minua. Aikoinaan, kun vielä käytiin enemmän ulkona, Topias meni usein keskellä yötä vanhemmilleni nukkumaan baarin jälkeen. Siskoni aina kertoo hauskaa tarinaa, kun hän silloin oli vielä teini ja asui tietenkin kotona, mutta yöllä nukkumaan mennessään ei päässytkään omaan sänkyyn, kun sinne oli alaovesta salaa livahtanut humalainen Topias kebabrulla povitaskussa.

Lempi vuodenaika: Siis tykkään oikeasti kaikista vuodenajoista, kaikissa on jotain kivaa, mutta kesä on lemppari ihan jo sen takia, että silloin saa koko ajan uida, eikä tarvitse pukea ulkovaatteita, ja lapset ovat lomalla. Keväällä on ihanaa seurata, kuinka maailma muuttuu taas vihreäksi. Syksyn värit ovat upeat. Ja tämä talvi on ollut ihana, kun on oikeasti lunta.

Paras lukemasi kirja: Mun on tosi vaikea nimetä mitään yhtä. Luultavasti parhaat kirjat ovat kuitenkin Harry Potterit, joita edelleen luen tai kuuntelen säännöllisesti uudestaan. Ne ovat lapsuuden suosikkeja, mutta kirjoitettu niin hyvin, että aikuisenakin kiinnostavat. Tykkään myös Diana Gabaldonin Outlander-sarjan kirjoista, joita kummitätini osti minulle lapsena hyllyn täyteen. Sama kummitäti osti myös minulle kaikki Harry Potterit. Ja Angelika-sarjan, joka on aivan ihana! Kummitätini on aina huolehtinut kirjallisesta kasvatuksestani, mikä on hyvä, sillä se kristillinen puoli kyllä unohtui meidän pakana-suvussa. Yksi aikuisena löytämäni ihana kirjasarja on Deborah Harknessin All Souls, eli tämä Discovery of Witches -sarjan takana oleva kirjasarja. Luen aina mieluummin sarjoja, ettei hyvä lopu liian pian kesken. Luen myös todella paljon uudestaan suosikkejani, enkä todellakaan ole sellainen, että lukisin jotain vain kerran.

Paras näkemäsi elokuva: Voi apua, tähänkin on vaikea sanoa mitään. Tykkään hirveästi Marvel -elokuvista. DC on myös ihan ok ja odotan paljon Justice Leaguen uutta versiota, koska se edellinen oli, noh, iso pettymyt. Hirveästi on sellaisia irtonaisia elokuvia, joista tykkään paljon, mutta en ikinä osaa nimetä mitään, koska mulla on tällainen hassu muisti, ettei mikään jää päähän, vaikka tekisi kuinka suuren vaikutuksen. Sen osaan kertoa, että Topiaksen lempielokuva on Batmaneista se, missä on Bane. Sen olen siis myös nähnyt miljoona kertaa.

Lempiyhtyeesi: Ja tässä taas sama juttu! Mulla ei ole oikeastaan lempiyhtyettä, koska kuuntelen vaan hirveästi erilaista musiikkia. Mulla on kuitenkin tosi geneerinen maku ja Spotifysta mulla yleensä soikin joko häälista, tai sitten joku TOP50 tms. Vähän nuorempana lempibändini oli Muse. Ja PMMP. Ja pienenä tietenkin Spice Girls ja Tik Tak.

Mikä biisi soi nyt: Kaikki Ava Maxin biisit, koska meidän esikoinen on fani.

Mitä rakastat: Lapsia, perheen kanssa hengailua, kiireettömyyttä ja hyvää ruokaa.

Mitä inhoat: Hämähäkkejä, kaikkia ötököitä, siivoomista ja aamuherätyksiä.

Mitä odotat tällä hetkellä: Pahoinvoinnin ja päänsäryn loppumista! Siis huh, tämä raskaus ei ole ollut helpoimmasta päästä.

Harrastatko liikuntaa: Tällä hetkellä en. Aloitin vuosi sitten juoksuharrastuksen, joka jäi tauolle kesällä, kun loukkasin selkäni, ja sitten tulinkin raskaaksi taas syksyllä. Tämän raskauden jälkeen jatkan luultavasti sitten kuntosalilla käymistä, ellei löydy jotain mieluisampaa liikuntaa tilalle. Olen vuosia ollut ihan surkeassa kunnossa ja kovasti haluan nyt saada itseni kuntoon.

Soitatko mitään soitinta: Sen pakollisen nokkahuilun lisäksi kävin lapsen kitara-, piano- ja laulutunneilla. Olin myös koulun musiikkiryhmässä (meillä ei ollut erillistä musiikkiluokkaa, vaan pääsykokeilla voi päästä musiikkiryhmään, joka koostui eri luokkien oppilaista ja sitten meillä oli enemmän tunteja kuin muilla, ja musiikkitunnit oltiin yhdessä). Siellä opin soittamaan vähän myös bassoa ja rumpuja, mutta en enää muista niitä. Pianoa ja kitaraakaan en enää osaa, mutta pianon voisin kyllä saada harjoittelemalla taas kuntoon. En kuitenkaan ikinä ollut missään erityisen hyvä, osasin vain sellaiset perusjutut.

Mitä harrastuksia sinulla on: No tällä hetkellä ei mitään, mutta nyt aikuisena on ollut lähinnä kuntosali ja ratsastus. Jouduin luopumaan ratsastuksesta muutama vuosi sitten, kun selkäni taas meni niin pahasti rikki. Mutta aina haaveilen pääseväni vielä ratsastamaan. Nuorempana harrastin lisäksi jalkapalloa ja tanssia. Jalkopallo on se pitkäaikaisin harrastukseni ja pelasinkin kolmosdivarissa asti.

Mikä kamera sinulla on: Olympus OM-D E-M1

Syötkö suklaata: Voi kyllä! Syön yleensä ihan hirveästi suklaata, mutta raskausaikana ei ole oikein maistunut. Mikä on tietty hyvä juttu, mutta tuntuu tosi oudolta!

Suklaa vai salmiakki: Normaalisti ehdottomasti suklaa, koska siihen olen ihan koukussa, vaikka rakastan kyllä myös salmiakkia. Nyt raskausaikana tietenkin tekee aina mieli salmiakkia, kun sitä ei nyt saisi syödä.

Lempijäätelö: Classic Kermatoffee. NAM.

Sauna: Olen aika huono saunoja. Kävin juuri kavereiden kanssa viime kuussa saunassa, mutta sitä ennen kävin viimeksi juhannuksena, taas kavereiden kanssa. Ja sitä ennen en ollut käynyt vuosiin. Topiaskaan ei halua saunoa mun kanssa, kun mä en kestä kovaa lämpöä. Lapsena meillä kotona saunottiin tosi paljon ja vanhempani saunovat edelleen päivittäin. Ehdin ehkä itse sitten lapsena vähän kyllästyä siihen.

Paras paikka missä olet käynyt: Kreikka. Haluan niin paljon taas sinne! Kaikki Kreikan kohteet tuntuvat olevan ihania, mutta erityisesti ollaan rakastuttu perheenä Kosiin. Voi kun pääsisi matkustamaan.

Maa, johon haluaisit matkustaa: No se Kreikka! Vaikka siellä on käyty monta kertaa, matkustan silti mieluummin sinne kuin kokeilen jotain muuta. Mä olen sellainen ”pysytään hyväksi todetussa” -tyyppi.

Meikkaatko kouluun: En! Teininäkin olin sellainen, että meikkasin jos sattui olemaan aikaa. Kun taas lukioaikainen paras ystäväni meikkasi täyden naaman joka päivä. Meikkaan muutenkin tosi harvoin mihinkään. Juhlissakin olen usein ilman meikkiä.

Kadutko jotain: Kadun käytöstäni monessa tilanteessa nuorempana. Mutta periaatteessa en kadu mitään valintojani, koska ne ovat johtaneet minut tähän.

Haluaisitko muuttaa jotain itsessäsi: Ottaisin mielelläni nopeamman aineenvaihdunnan, jotta en lihoisi niin helpolla! Ja nämä kaikki terveysongelmat vaihtaisin myös mieluusti pois.

Lempi juhlasi: Kliseisesti ehkä joulu, mutta jaetulla ykkössijalla on oma syntymäpäiväni. Olen aina ollut kova juhlimaan synttäreitä. Ensi vuonna koittavat ne kammotut kolmikymppiset ja niitä olenkin suunnitellut jo pitkään.

Välitätkö muiden mielipiteistä: En oikeastaan. Tietenkin esim tärkeissä asioissa välitän, mutta yleisesti en. Ja lasten ja Topiaksen mielipiteet ovat tietenkin tärkeitä! Mutta eivät kaikessa. Esimerkiksi lempifarkkuni ovat sellaiset, joista Topias ei yhtään tykkää, mutta itse rakastan niitä, enkä todellakaan välitä Topiaksen mielipiteestä. Tuntemattomien mielipiteistä en välitä ja kuljen aina kaikkialla sen näköisenä kuin haluan. Vaikka välillä kyllä sitä alkaa välittä, sillä esimerkiksi nyt korona-aikana, kun olen pari kertaa unohtanut maskin, mutta on ollut pakko juosta käymään äkkiä kaupassa, tai sitten kun en parina kertana ole pystynyt käyttämään maskia pahoinvoinnin takia, niin silloin on nolottanut muiden katseet.

Mistä ostat vaatteesi: Ihan peruskaupoista ja kirppikseltä. Sieltä, mistä vaan ikinä löytyy sopivaa.

Tuomitsetko ennen kuin tunnet: Yritän kovasti olla tuomitsematta. Moni tuomitsee minut tutustumatta, ja sitä kautta olen tajunnut, että esimerkiksi julkisuudessa esillä olevat ihmiset eivät ole lainkaan sellaisia, millaisen kuvan media heistä antaa. Yritän siis aina olla välittämättä mistään muiden mielipiteistä ja tällaisista kuvista. Välillä tietenkin huomaan kuitenkin, että jostain henkilöstä en tykkää, vaikka en häntä itse tunnekaan, ja se mielipide on muodostunut juuri ennakkoluulojen perusteella.

Mistä haaveilet: Lottovoitosta. Raha ei tuo onnea on ihan typerä sananlasku. Inhoan kaikkea stressiä ja rahan miettimistä! Mulla on jo elämässä kaikki, mitä voisin haluta. Perhe, ihana työ ja rakkaita ystäviä. Kuinka upeaa olisi voittaa joku Eurojackpot ja keskittyä nauttimaan elämästä ilman huolia. Alettaisiin heti rakentaa omakotitaloa ja maksaisin pois kaikkien läheisten velat.

Mitä teet tänään: Tänään teen töitä niin paljon, kun vielä ehdin tässä taaperon päiväunien aikana (lastenhoitaja oli meillä tänään ja ehdin kivasti jo tehdä myös ennen päiväunia), ja sitten meille on tulossa Kauppakassi, joten pitäisi tyhjentää jääkaapista kaikki turha ja vanha pois. Muuten varmaan sitten vaan chillaillaan perheenä.

Löysin tämän haasteen Iinalta! Näitä kaverikirjajuttuja oli joskus aikoinaan paljon, ja näitä on hauska aina täyttää. Toivottavasti tästä ilmeni nyt vastauksistani teillekin jotain uutta ja edes vähän mielenkiintoista liittyen allekirjoittaneeseen!

2 Responses

  1. Hei Myllyn apteekista löytyy Namituvan glykyrritsiinitöntä salmiakkia joka sopii myös raskausaikana. Ostin juuri mustia ja vaaleanpunaisia sydämenmuotoisia ja ovat ihan superhyviä tähän raskausajan järjettömään salmiakinhimoon! 😀

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards