YHDESSÄ RASKAANA YSTÄVÄN KANSSA

© Iina Hyttinen

Vielä lokakuun puolivälissä me käveltiin rakkaan ystäväni Iinan kanssa kirppiksellä hyllyjen välejä läpi, samalla kaikkea höpöttäen. Pysähdeltiin hiplailemaan vauvanvaatteita ja minä surin, etten enää ikinä pääse niitä omalle vauvalle ostamaan, ja Iina mietti, että mahtavatko he vielä uskaltaa lähteä vauvarumbaan. Iina ja Otto olivat meillä yötä ja viikonlopun aikana mm. hörppäsin vähän alkoholia, söin varmaan vaikka mitä kiellettyä ja juteltiin paljon vauvahaaveista ja niistä yli pääsemisestä. Voi kun olisinkin tiennyt, että juuri silloin minä jo olin raskaana! Ja nyt me olemme Iinan kanssa molemmat raskaana, tasan kymmenen viikon erolla. On niin hauskaa, kun aina viikon vaihtuessa tiedän, että tänään Iinalla sitten vaihtuu myös, mutta tasan 10 viikkoa vähemmän kuin minulla.

Kun tulin raskaaksi, meillä oli käytössä luonnollinen ehkäisy, eli se surullisen kuuluisa varmat päivät -menetelmä. Odoteltiin pääsyä vasektomiajonoon ja odotellessa päätettiin mennä varmoilla päivillä, koska ei olla löydetty molemmille sopivaa mieluista ehkäisymenetelmää. Ja yritysajoilta tämä menetelmä oli tuttu, nyt vain piti laittaa jalat ristiin niinä päivinä, jolloin aiemmin sitten taas vauvaa yritettiin. Minä siis seurasin kiertoa ja tikutin ovista, ja pidettiin näpit kurissa hedelmällisinä päivinä. Ja tämä toimi meille hyvin siihen asti, kunnes ei enää toiminutkaan.

© Iina Hyttinen

Siinä kierrossa, jossa tulin raskaaksi, ovuloin ilmeisesti kaksi kertaa. Nimittäin sain tuttuun tapaan ovisplussan, tuttuun aikaan ja tutuilla oireilla. Mutta myöhemmin minulle tuli taas samantyyppisiä oireita, jotka kuitenkin sivuutin. Pian minulla alkoikin kuukautiset ja unohdin koko asian. Kuukautiseni jäivät kuitenkin niukemmiksi kuin aiemmin ja sitäkin ihmettelin, mutta päädyin toteamaan, että varmaan nyt sitten kiertoni vihdoinkin on palaamassa normaaliin, sillä ennen edellistä raskautta kuukautiseni olivat todella niukat. Nämä niukat kuukautiset olivatkin mahdollisesti sitten kiinnittymisvuotoa, sillä juuri noihin aikoihin myöhempien ultrien mukaan alkio olisi sitten kiinnittynyt. Ja samaa aikaa minulla alkoi ensimmäiset raskausoireet, joita en osannut ajatella raskausoireiksi. Kierron mukaan raskaus olisi ollut jo pidemmällä, mutta koska raskaus sai alkunsa tuosta myöhemmästä ovulaatiosta, meni laskut sekaisin.

Kuten olen kirjoittanut aiemmin, raskaus oli aikamoinen shokki, vaikka tietenkin aikuiset aina tietävät, että jos harrastaa seksiä, tämä voi olla seuraus. Lapsettomuustaustan jälkeen ei kuitenkaan millään uskottu, että voisin tulla raskaaksi noin vain. Ja että vielä ovuloisin tuplana! Meidän oli alkuun vaikea puhua mistään vauvan liittyvästä ja vieläkin ollaan ihan eri mieltä esimerkiksi nimestä ja joistain hankinnoista. Mutta yhdestä asiasta oltiin heti samaa mieltä. Nimittäin siitä, että pyydetään Iinaa ja Ottoa kummeiksi! Olin jo aiemmin paljon harmitellut, että emme pyytäneet heitä jo viimeksi kummeiksi, mutta meillä oli taustalla huonoja kokemuksia kavereista kummeina ja jo raskautta yrittäessä sovittiin Topiaksen kanssa, että pyydetään jatkossa kummeja vain sukulaisista. Mutta meistä oli vuosien varrella ehtinyt tulla niin läheisiä, että nyt meille oli selvää, että tottakai halutaan juuri nimenomaan nämä kaksi kummeiksi. Joululahjaksi sitten tilattiinkin tämä kuvien lahjapakkaus Smartphotolta!

© Iina Hyttinen

Koko jouluaatto jännitettiin Topiaksen kanssa, että koska ne Iina ja Otto oikein avaavat lahjat, mutta alkuillasta oltiin vihdoin saatu viestinä video heidän vastauksesta! Ja tämän vuoden puolella saatiin seuraava yhtä mahtava video, jossa sitten taas Iina ja Otto kertoivat, että perästä tullaan ja saadaan yhdessä odottaa meidän pieniä kesävauvoja saapuvaksi! Me kerroimme tästä raskaudesta Iinalle ja Otolle lokakuussa siellä kyläillessämme, ja kotiin ajaessa jo paljon juteltiin siitä, miten mahtavaa olisi, jos saataisiin yhdessä olla raskaana. Meillä ovat esikoiset ja toiset lapset saman ikäiset ja heistä on niin paljon seuraa toisilleen. Kolmosille tuli iso ikäero, kun meillä kesti useampi vuosi onnistua, mutta nyt taas neljänsiä lapsia saadaan odottaa yhdessä. Tällä kertaa me Topiaksen kanssa ollaan ensimmäistä kertaa edellä, kun yleensä Iina ja Otto tekevät kaiken ensin, mikä on ihan hassua! Mutta niin mahtavaa, että pian meidän paras ystäväperhe on myös kuuden hengen perhe, ja saadaan ensi syksynä (toivottavasti koronatilanteen helpottaessa) chillailla yhdessä vauvojen kanssa.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards