VIIKONLOPUN VALMISTELUT VAUVAA VARTEN

Me ollaan tämä viikonloppu pyhitetty kodin siivoamiselle. Ollaan tilattu ruokaa, katsottu jääkiekkoa (Topias) ja siinä samalla siivottu. Topias on vuorotellut jääkiekkoa (NHL+MM) ja siivousta, ja minä olen vuorotellen levännyt ja siivonnut. Mulla on liitoskivut ja supistukset ollut tosi pahana, joten siivoaminen ei ole ihan yksinkertaista. Lisäksi mulla on nämä turvotukset niin järkyttävät, että jalat ja kädet särkee ihan hulluna, eikä meinaa toimia kunnolla. On siis tosi tärkeää yrittää nyt viikonloppuna levätä mahdollisimman paljon, mutta kun viikonloppu on myös parasta aikaa laittaa kotia kuntoon, kun arki on niin hektistä. Joten olen nukkunut pitkiä päikkäreitä, kerännyt voimia herkutellen sohvalla ja sitten laittanut kaiken energian siivoamiseen. Tein listan kaikesta, mitä haluan saada siivottua ennen vauvan syntymää, ja on ollut tosi tyydyttävää vedellä viivoja niiden siivottujen juttujen yli. Pysyy motivaatio yllä!

Nyt tätä kirjoittaessani tajusin, että kun olen vain keskittynyt siivoamaan, en ole taaskaan muistanut pakata sairaalakassia tai päivittää synnytyssuunnitelmaa Ipanaan. Ne täytyy kyllä muistaa, sillä huomenna voin jo sanoa, että vauva syntyy luultavasti ensi viikolla! Ihan käsittämätöntä. Sain sentään kuitenkin hoitopöydän hyvään kuntoon ja vauvanvaatteet lajiteltua. Osa vaatteista on vielä pesemättä ja täytyy kaivaa jostain esiin taaperon vanhat kynsisakset, hiusharja ja muut hoitotuotteet, mutta nyt ei haittaa, vaikka vauva syntyisi, sillä suurin homma on tehty. Vaippojakin jo ostettiin valmiiksi! Mutta sen näkee sitten vasta, että mitä kokoa ja merkkiä kannattaa lähteä käyttämään.

Sain vetää siivouslistalta ikkunanpesun yli, sillä anoppi sanoi tulevansa pesemään ne, ja äitinikin jo aiemmin vihjaili, että voisi pestä meidän parvekelasit, joten minä nyt sitten vain pikapesin ikkunoista sisäpinnat, kun ne olivat täynnä lasten kädenjälkiä, ja jätän kunnon pesun isoäideille vaikka siinä yhteydessä, kun tulevat katsomaan vauvaa. Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun isovanhemmat eivät sitten tule sairaalaan katsomaan vauvaa ja se tuntuu tosi oudolta! Toivon vain täysillä, että ei tule mitään flunssaa, että sentään Topias pääsee, enkä ole yksin synnyttämässä. Taapero on nyt taas flunssassa, mutta yleensä ne eivät ole kyllä tarttuneet kellekään muulle, kun hän vain herkästi aina sairastuu yksinään.

Meillä on täällä kotona ihan kauhea kaaos, kun olen ollut koko raskauden niin huonossa kunnossa ja samalla ollaan tehty sitä remppaa. Täällä on vieläkin puolet listoista kiinnittämättä ja ne tuolla nojailevat seinään, ja saatiin nyt purettua vasta remppalaatikot pois tieltä. Pari tavaralaatikkoa tähän vielä jäi, sillä meille tulee uusi kaapisto kesäkuun ekalla viikolla ja puretaan ne laatikot sitten suoraan sinne. Saatiin nyt kuitenkin tämän viikonlopun aikana tosi hyvin kaikki rempasta jäänyt sotku pois, mutta kaksi isoa työmaata vielä jäi muun viimeistelyn lisäksi. Meidän kylppäri on katastrofi, ja makkari on kaatopaikka. Pyykkihuolto on meidän suurin heikkous! Kylppäri on räjähtänyt pyykin määrästä ja siinä on niin hirveä homma, että lykätään sitä koko ajan ja se jää varmasti viimeiseksi hommaksi. Tuo hoitopöytäkin menee oikeasti kylppäriin, kun siellä olisi paljon tilaa, mutta sitä ei voi laittaa sinne ennen kuin se on tyhjennetty ja pesty. Joten se on nyt olkkarissa väliaikaisesti. Makkarissa sitten taas säilöttiin kirppisvaatteita ja puhtaita pyykkejä, jotka vielä olivat viikkaamatta kaappiin, kun piti ensin siivota vaatekaapit ja voi luoja. Sinne ne räjähtivät, kun koko ajan piti kaivaa sieltä jotain, ja nyt kaikki on aivan sekaisin.

Nuo kaksi työmaata ovat ne isoimmat jutut, mutta muuten listalla on enää jäljellä yksinkertaisempia juttuja. Kylppärin hajulukot pitää putsata, tv-taso järjestellä, sohva imuroida, lattiatyyny pestä, keittiön tuolit ja pöytä pestä kunnolla ja sitten vessan laattojen saumat haluan pestä myös. Kun nämä kaikki on tehty, aloitan vielä viimeiseksi sen ihan perinteisen suursiivouksen, eli imuroin, pyyhin kaikki pölyt ja pinnat, ja pesen lattiat kunnolla. Mulla on ihan hirveä pesänrakennusvietti, mutta ei voimia siivota kunnolla ja se ärsyttää. Mutta tämä viikonloppu oli olosuhteisiin nähden onnistunut ja nyt on aika tyytyväinen olo, kun tämä projekti vähän edistyy! 9 päivää on aikaa siihen, kun meidän pojat syntyivät, ja toivon ettei tämä vauva kauheasti pidemmälle mene, kun olo on niin surkea, mutta sen 9 päivää ainakin saisi kyllä mielellään vielä pysyä sisällä, että ehtii täysiaikaiseksi. Ja ehdin sitten siivota!

2 Responses

  1. Aivan samat fiilikset, koti on kaaos ja laskettuun aikaan muutama viikko ja olisi niin kiva tulla sairaalasta edes kohtuullisen siistiin kotiin. Nyt ei voi edes ajatella synnytystä kun on niin sotkuista ettei tänne kehtaa edes pyytää ketään vahtimaan vanhempia lapsia 😂

    1. Hyvältä kuulostaa että homma kerrallaan 😊 Ja hyvä että voit levähtääkin välillä 😊 Toivotaan että pysytte terveennä kaikki 💛

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards