UNIORGASMIT – MAAILMAN OUDOIN RASKAUSOIRE

Mua on jo vuosia ”vaivannut” kummallinen ilmiö nimeltä uniorgasmit. Eipä tämä siis minua haittaa ja olen siihen tottunut, mutta ilmiönä tämä on aika kummallinen ja monelle ihan uusi juttu. Topiaksen mielestä kovin mielenkiintoinen ja hän onkin naureskellut, että olen jäänyt johonkin teinipoikien märkien unien vaiheeseen jumiin.

Muistelen tämän alkaneen joskus synnytyksien jälkeen, en ainakaan muista tätä lapsia edeltävältä ajalta. Äidiksi tuleminen on antanut minulle paljon seksuaalista itsevarmuutta ja uskon sen vaikuttaneen tähän, sillä seksi on ollut synnytysten jälkeen vain parempaa. Orgasmin saavuttaminen ei muutenkaan ole minulle ollut ikinä vaikeaa, kunhan on oikea kumppani. Seksi on niin iso osa elämääni, ja suhtaudun siihen erittäin rennosti, ja uskon tämän vaikuttaneen siihen, että helposti sitten tulee näitä mukavia öisiä herätyksiä.

Uniorgasmit tulevat välillä tiheään, välillä on taukoja

Olen huomannut myös muutamien asioiden vaikuttavan tämän ilmiön toistumiseen. Yleensä tätä sattuu ehkä 1-2 kertaa kuussa, mutta joskus voi tulla pidempiä taukoja. Ja joskus sitten taas tätä tulee paljon useammin. Jos esimerkiksi seksielämään on sattunut kuiva kausi, se näkyy heti tässä puolessa. Ja samoin raskauksien aikana mulle on aina tullut tällainen vaihe, että uniorgasmeja tulee enemmän.

Orgasmeja voi kuulemma saada ihan vain ajatuksen voimalla ja jotkut naiset ovat tässä harjaantuneita. Itse en kuitenkaan tällaiseen pystyisi, vaan tämä kesken unen saatu spontaani orgasmi on kaikkea muuta kuin tietoinen. Alkuun tämä oli todella hämmentävää ja muistan öisin herätessäni ihmetelleeni, että mitä oikein tapahtuu. Ja alkuun siinä usein kävikin niin, että heräsin siinä juuri ennen ”huippua”, ja hämmennyksen iskiessä kadotin sen koko huipun ja tilalle jäi vain turhautuneisuus. Mutta kun aloin tutkia asiaa ja ymmärsin, mistä on kyse, aloin öisin pysyä tarpeeksi rentoutuneena näiden sattuessa, eikä enää aivojen herääminen vaikeuttanut tätä tahdotonta prosessia.

Uniorgasmit ovat ihan oikeita orgasmeja

Orgasmin vaikutuksia ja niiden eroja on tutkittu ihan virallisestikin, eli siis ajatusten ja fyysisen kosketuksen perusteella syntyvän orgasmin eroja. Molemmissa vaikutukset ovat tismalleen samat ja spontaani orgasmi onkin tosiaan siis ihan oikea orgasmi. Ja koska orgasmi on aina aivoissa syntyvä prosessi, siihen vaikuttavatkin paljon mieliala ja tunteet, kuten tässä omalla kohdallanikin olen todennut. Unissaan ihminen ei samalla tavalla koe negatiivisia tunteita, ja näiden puuttuessa orgasmin saavuttaminen on helpompaa. Uniorgasmin saadessani olen aina nähnyt jotain seksuaalissävytteistä unta, ja kuulemma uniorgasmin mahdollisuuksia onkin mahdollista nostaa esimerkiksi lukemassa jotain eroottista kirjallisuutta nukkumaan mennessä.

En ole ikinä kuullut kenenkään muun puhuvan uniorgasmeista, enkä yhtään tiedä, kuinka yleinen ilmiö tämä on. Sen olen lukenut, että yleensä näitä tulee vanhemmille naisille, ja itse olen näitä saanut melko nuorelta iältä. Tämä taitaa olla taas yksi sellainen tabu aihe, josta moni ei kehtaa puhua, kun orgasmit ylipäätään jäävät aina vähemmälle huomiolle, ainakin naisten kohdalla. Moni ei uskalla puhua vaikeuksista saada orgasmia, ja toiset sitten taas eivät uskalla myöntää, että orgasmeja tulee itsestään. Itse kuulun tähän onnekkaaseen porukkaan, jolle orgasmin saaminen voi tulla ilman yritystäkin mukavana yöllisenä yllätyksenä, joka kyllä herättää, mutta rentouttaa niin mukavasti, että loppuyö sujuukin sitten entistäkin syvemmässä unessa.

Tässä on kyllä varmaan ainoa raskausoire, josta nautin. En ollenkaan valita lisääntyneistä orgasmeista. Vaikka kyllä minä silti luopuisin tästä mukavasta edusta vaikka loppuelämäkseni, jos vastalahjaksi saisin vaivattoman raskauden.

13 Responses

 1. Mulla alko uniorgasmit 21v ja jatkunu säännöllisen epäsäännöllisesti sen jälkeen, olen nyt 26v. Raskausaikana tuli ehkä tiheämmin kun muulloin. En valita tästä ominaisuudesta ollenkaan!🎊 Muutenki on tosi helppo seksin aikana saada orgasmi, mutta ei sitä ääneen uskalla sanoa😄 Vielä en synnytyksen jälkeen ole saanut uniorgasmia, vauva on nyt 3kk joten luulen yöheräilyjen vaikuttavan asiaan. Ehkä ne vielä tulla tupsahtaa jossakin vaiheessa takaisin ☺️

 2. En ole koskaan ollut raskaana, joten itselläni ei siihen liity. Joskus 25-vuotiaana alkoivat, ehkä kerran kuussa näitä ”tapahtuu”. 🙂
  En tiennyt, että sille on nimi ja toisaalta en tiennut, että ei ole yleistä? Itse olen pitänyt täysin normaalina, kun tosiaan niissä unissa itselläkin silloin on jonkunlaista seksuaalista kanssakäymistä.

 3. Mulle on tullut uniorgasmeita koko aikuisiän! Ja alussa ne meni juurikin noin, että ehdin aina heräämään juuri ennen huippua, mutta nyt viimeiset kolme vuotta olen ”päässyt loppuun asti” uniorgasmeissa 😅 Muistelisin myös, että ne olivat voimakkaammillaan raskauksien aikana. Nyt ovat tapahtuneet todella harvakseltaan enää, ehkä kerran kolmessa kuussa viime vuoden aikana. Pidän ihan miellyttävänä yllätyksenä ja ikäänkuin bonuksena koko asiaa 😃

 4. Mulla myös näitä tämmösiä tullu niin kauan kun muistan(oon nyt 23)! Todella kiusallisia siinä vaiheessa, jos kumppanina on mustasukkanen tyyppi 😅 Koska suusta saatto ääni ”tullessa” kuulua ja jos heräs just ennen ku tän orgasmin saavuttaa, onhan sitä pakko saattaa homma loppuun asti 😂

 5. Minä olen myös saanut uniorgasmeja koko aikuisikäni (enkä kuitenkaan ole koskaan ollut raskaana). Tiedän muutaman ystäväni myös saavan näitä. Olen tästä päätellyt tämän olevan melko yleistä, ja oman lähipiirini avoimuutemme takia vain puhuvan tästä muiden jääde salaa saamaan uniorgasmejaan. 😀 voi tietenkin myös olla kyseessä vain sattuma, että yhdessä piirissä on usemapi ”unilaukeeja”. Avomieheni suhtautuu asiaan myös mielenkiinnolla ja leikkisän kateellisena. 😀 Pidän tätä puolta itsessäni erittäin tervetulleena ja olen nauttinnut jokaisesta uniorgasmistani täysin rinnoin.

 6. Minulla neljäs raskaus ja tässä ollut myös noita samaisia uniorgasmeja! Aiemmissakin raskauksissa olen kyllä nähnyt paljon seksuaalissävytteisiä unia, mutten muista että olisin ainakaan ensimmäisissä raskauksissa saanut orgasmia nukkuessa.

 7. Muistelisin myös saaneeni ensimmäiset uniorgasmit raskausaikana noin 10 vuotta sitten (19v). Tämän jälkeen niitä on tullut silloin tällöin. Viimeiset kolme vuotta 1-3 kertaa kuussa. Varmasti vaikuttanut paljon se, että on oppinut hyväksymään oman kehonsa sellaisena kun se on ja saanut itsevarmuutta. Ensimmäiset kerrat olivat todella hämmentäviä, mutta nykyään niistä osaa jo nauttiakkin. Kiva lukea muidenkin kokemuksia ja ettei ole asian kanssa yksin. Mahtavaa että kirjoitit tästä aiheesta! ☺

 8. Täällä myös on ollut uniorgasmeja varmaan siitä 18 vuotiaasta saakka, nyt 23. En myöskään ole ollut raskaana. Harvoin nämä liittyvät seksuaaliaaävytteiseen uneen, tulee ihan unesta riippumatta.

 9. Mä olin muistaakseni 14-vuotias kun sain ekaa kertaa uniorgasmin. Se oli itseasiassa ensimmäinen orgasmi ever, joten sillon se tuntu hämmentävältä. Mut tiesipähän sen jälkeen et mitä lähtee tavottelee. 😀 Ei voinu erehtyä mistä oli kyse, vaikka kokemusta ei sillon vielä muuten ollut. Sen jälkeen oli pitkä tauko, uudestaan ne alkoi joskus päälle parikymppisenä. Nyt 30 mittarissa ja aina harvakseltaan niitä tulee. Oikein kiva lisä uniin. 🙂 Myöskään mä en oo ikinä raskaana ollu. Toi oli mielenkiintoinen pointti, et unessa ei tunne samalla tavalla negatiivisia tunteita. Se selittää uniorgasmit myös sillon, kun muuten elämässä on ollut sellainen tilanne (masennusta/muuta kuormitusta) että orgasmin saavuttaminen on vaikeempaa.

 10. Täällä myös yksi joka kokenut asian ilman raskautta. Raskauden aikana ei ollut kyllä mielestäni sellaisia ollenkaan…
  Aamuisin on tosin fiilis että olenko nähnyt unta vai onko se ollut totta, koska en muista heränneeni asiaan, vaan muistan sen aamulla.
  Muistan myös nähneeni seksuaalisia unia..

 11. Itse olen saanut uniorgasmeja paljon teini-iässä ja muistan jo melko nuorena (9-10v) saaneeni niitä. Aluksi ihmettelin mitä ne olivat mutta vanhempana sitten tajusin. Harmikseni ne ovat aikuisiällä loppuneet, esikoisen raskauden aikaan taisin kerran herätä sellaiseen. Monesti kyllä unissa on ”touhu” päällä mutta herään aina ennen ”huippua”. Olisi kiva tietää miten siinä oppisi rentoutumaan. Mielestäni nämä uniorgasmit ovat paljon vahvempia kun ”normaalit” …

 12. Täällä kanssa yks odottaja jolle tullut noita uniorgasmeja. Aluksi olin todella hämmentynyt että voinko tuntea oikeasti seksuaalisen unen orgasmin myös herätessä kunnes niitä on alkanut tulla useammin ja todella ruvennut uskomaan että ne ihan totta ovat. En ole myöskään koskaan kenenkään kuullut puhuvan näistä aikaisemmin, ehkä se on asia jota moni häpeää puhua ääneen vaikka orgasmihan on todella upea kokemus mitä ei pitäisi hävetä. On mukava kun puhut täällä avoimesti omista kokemuksistasi, ehkä se rohkaisee muitakin naisia puhumaan avoimesti omista kokemuksistaan 🙂

 13. Täällä yksi joka saa uniorgasmeja! Hyvin harvakseltaan kyllä, ehkä muutamia kertoja vuodessa. Ensimmäiset muistikuvat on uniorgasmeista on siltä ajalta, kun aloin saada orgasmeja seksissäkin (ehkä noin 20v). Eli reilu 10v on niitä tullut. Viimeisin uniorgasmi tapahtui ehkä puoli vuotta sitten ja oli ihan järkyttävän voimakas, tuntuu että ovat voimistuneet lapsen syntymän jälkeen. Uniorgasmeihin itselläni liittyy aina eroottinen uni. Saan normaalisti seksissäkin hyvin helposti orgasmin, joten uniorgasmitkaan eivät ole itseäni hämmentäneet. Mutta enpä ole ennen tällaiseen keskusteluun törmännyt, tästä ei todellakaan taideta puhua paljoa.

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards