OMALAINA.FI APUNA JÄRKEVISSÄ PÄÄTÖKSISSÄ

omalaina.fi lainavertailu

omalaina.fi lainavertailu

Omalaina.fi tarjoaa markkinoiden laajimman lainavertailun

Uuden elämän odotus ja syntymä on ihmeellistä, ja siihen mahtuu paljon tunteita laidasta laitaan. Siihen mahtuu myös paljon suunnittelua, hankintoja ja mahdollisesti suurtakin rahanmenoa. Näin neljännen lapsen kohdalla meillä on aika hyvin jo hankinnat valmiiksi kasassa, mutta koska autossamme on vain viisi paikkaa, tarkoittaa uusi vauva väkisinkin yhtä isoa menoerää. Uusi auto kun on pakko ostaa, että mahdutaan koko perhe kyytiin! Ja kuten suurimman osan ihmisistä, meidänkin pitää miettiä tässä sitä rahoituspuolta, sillä takataskusta ei nyt löydy tuosta noin vaan yhden perheauton verran rahaa. Tässäkin operaatiossa ison avun on meille tuonut omalaina.fi, jonka kautta lainojen vertailu onnistuu helposti ja nopeasti.

Uusi raskaus yllätti

Tämä neljäs raskaus oli tosiaan meille yllätys. Kolmen lapsen kanssa mahtuu tavalliseen autoon, hotellihuoneeseen ja vaikka mihin. Mutta neljännen lapsen myötä ollaankin yhtäkkiä suurperhe! Yhtäkkiä pitikin totutella ajatukseen siitä, että kaikki tulee olemaan erilaista neljän lapsen kanssa. Myös ihanilla tavoilla siis! Minä itse olen nelilapsisen perheen vanhin, ja tiedän kokemuksesta, että neljä on oikein mukava määrä. Mutta kuten äitinikin on aina kertonut, neljän lapsen kanssa oli todella paljon hankalampi matkustaa tai tehdä mitään, kun mitkään perhepaketit eivät ikinä ole näin monelle lapselle tarkoitettuja. Äiti aina kertoo tarinaa siitä, miten kerran meidän ollessamme pieniä teimme viikonloppumatkan Tallinnaan, kun äiti löysi sanomalehdestä tarjouksen, jossa ei kerrankin rajattu lasten määrää.

Meillä oli yhteen pieneen laukkuun pakattuna hammasharjat ja tahnat, sekä vaihtoalusvaatteet ja lähdimme viikonlopuksi koko perhe laivalla Viroon. Hotellihuoneessa oli neljälle lapselle pienet hatarat sängyt ja yksi valtava parisänky. Heti sisään mennessämme me lapset syöksyimme siihen isoon sänkyyn ihmeissämme sen koosta, ja äiti ja isä vaan katsoivat toisiaan hymyillen ja sanaakaan sanomatta laskivat omat tavaransa niille surkeille pienille sängyille, joissa he sitten nukkuivat ja me saimme kaikki lapset nukkua siskonpedissä isossa sängyssä. Tämä tarina lämmittää minua aina! Neljän lapsen kanssa oli kallista ja hankalampaa tehdä mitään, mutta aina me saimme kuitenkin kokea niin paljon.

Kaikkea matkustamista ja muuta säätöä mietittiin vasta aika paljon myöhemmin, etenkin näin korona-aikaan, mutta ihan ensimmäinen ajatus tämän raskauden tuomien muutosten kohdalla oli se auto. Meillä on viisipaikkainen Volkswagen Passat, joka on ollut aivan mahtava perheauto ja meidän oli tarkoitus sillä ajaa ihan siihen asti, että se joskus lopulta hajoaa. Auto kun ei ole se järkevin sijoitus. Mutta pian nelilapsisena perheenä uudesta autosta tulikin yhtäkkiä meille se kaikkein tärkein sijoitus, sillä sijoitusten järkevyyttä mitataan tällaisessa tilanteessa muutenkin kuin rahassa.

omalaina.fi lainavertailu

Omalaina.fi helpottaa järkevien päätösten tekemistä

Lähdin heti alustavasti katselemaan autoja ja miettimään, että millaisesta hinnasta tässä nyt oikein puhutaan. Meidän toiveillamme löytyy hyvin autoja noin 40 000 eurolla, mutta en ole kuitenkaan valmis niin paljon laittamaan autoon. Tultiin siihen tulokseen, että 25 000 euroa on meidän maksimi. Sekin on aivan valtava raha! Heti sitä budjettia miettiessäni lähdin katsomaan myös Googlesta ensimmäisenä tulevia rahoitusvaihtoehtoja läpi, jotta saisin vähän osviittaa siitä, millaisista kuukausieristä ja koroista tässä puhutaan. Ja tämä oli tosi lannistava kokemus! Aina perästä löytyi isoja loppueriä ja muita yllättäviä kuluja. Päätettiin, että palataan autoasiaan sitten keväällä, ja annetaan nyt tämän vain olla ja keskitytään raskauteen ja arkeen.

Nyt keväällä sitten aloin uudestaan tutkia tätä autoasiaa, kun tutustuin Omalaina.fi -palveluun. Omalaina on suomalainen palvelu, joka tarjoaa Suomen kattavimman lainavertailun. Yhdellä hakemuksella voit hakea lainaa jopa 60 000 euroon asti, ja saat päätöksen heti. Lainahakemuksen perusteella pankit laskevat sinulle henkilökohtaisen tarjouksen, eikä hakeminen velvoita mihinkään. Minä laitoin heti sillä 25 000 euron sovitulla maksimilla hakemuksen menemään ja sain pian päätökset lukuisilta lainanantajilta. En hyväksynyt yhtäkään lainaa, koska autoa ei vielä ole löytynyt, mutta nyt on mukava katsella autoa sillä silmällä, kun minulla on lainatarjoukset valmiina. Ja tässä hakiessa huomasi heti, miksi se lainavertailu aina kannattaa. Tuli nimittäin todella erilaisia tarjouksia!

Lainojen vertailu kannattaa aina

Omalaina.fi hakee sillä yhdellä hakemuksella sinulle tarjoukset yli 30 eri pankin ja lainanantajan valikoimasta. Mukana on myös niitä tuttuja suomalaisia pankkeja! Palvelu on 100% suomalainen ja luotettava, etkä voi tietämättäsi vahingossa sitoutua mihinkään. Hakemuksen voi myös peruuttaa helposti, jos halusit vain kurkata vähän osviittaa, että millaisilla ehdoilla juuri sinä saisit lainaa. Omalainalla onnistuu myös yrityslainojen kilpailutus! Tässä on ehdottomasti nyt joka tarpeeseen sopiva palvelu lainojen vertailuun, sillä Omalainalla lainojen vertailu ei tosiaan maksa mitään, et sitoudu mihinkään, ja valikoima on markkinoiden laajin.

Itse sain sellaisia tarjouksia, joihin tietämättömänä olisin saattanut sortua, mutta koska sain samalla hakemuksella myös paljon parempia tarjouksia, tajusin nopeasti, että kaikki tarjoukset eivät ole sitä, miltä vaikuttavat. Omalainan nettisivut ovat myös mahtavan simppelit ja lainatarjouksia on helppo vertailla.

omalaina.fi lainavertailu

Auton etsiminen on rennompaa, kun on rahoitus jo mietitty

Meillä nyt tosiaan odottaa useampi lainatarjous takataskussa ja ei pidetä mitään kiirettä sen auton kanssa, kun tämä laina-asia tuli niin helposti hoidettua. Autoa katsellessa autoliikkeet myös tarjoavat niitä omia rahoitusvaihtoehtoja, jos ei satuta löytämään yksityiseltä myyjältä, ja nyt kun olen päässyt näkemään monta erilaista tarjousta (joista jo alustavasti valitsin sen parhaan ja olen valmis hyväksymään sen, kun sopiva auto löytyy), on sitten helppo verrata näitä tarjouksia myös niihin autoliikkeiden rahoitusvaihtoehtoihin, eikä tule huijatuksi. Autoliikkeiden rahoituksissa auto myös yleensä rekisteröidään sen rahoitusyhtiön nimiin, kun taas Omalainan kautta lainaa hakemalla saat sen rekisteröityä omiin nimiin, eikä autoon vaadita käsirahaa. Ja näin tietty onnistuu myös hankkia auto yksityiseltä myyjältä!

Meidän edellinen autolainamme vuodelta 2013 onkin onneksi jo maksettu pois, joten vanhan auton myynnistä saisimme myös tarvittaessa käsirahaa uuteen autoon. Muita isoja hankintoja meillä onneksi ei olekaan, sillä tosiaan ollaan paljon säästetty kaikkea aiemmilta lapsilta. Ei kylläkään tarkoituksella, vaan ei vaan oltu saatu aikaiseksi laittaa mitään pois, ja onneksi niin! Tämä autolaina kuitenkin tulee tuntumaan taloudessa, sillä meillä oli suuret suunnitelmat säästää rahaa nyt rakentamiseen. Edelleen kyllä pyritään tähän, mutta autolaina tulee hidastamaan näitä suunnitelmia taas vähän, on tämä meille sen verran iso raha. Se kuitenkin helpottaa nyt mieltä, että tiedän kilpailuttaneeni lainahakemuksen usealla tarjoajalla ja voin luottaa siihen, että valitsen järkevän lainan.

Arjen isommat hankinnat tai asuntolaina, kaikki kannattaa vertailla

Toivottavasti tämä autolaina onkin nyt viimeinen kerta, kun pitää miettiä laina-asioita ennen rakentamista, ja seuraavaksi kilpailutetaan sitten isompia lainoja pidemmän prosessin kautta. Näihin asumisvaihtoehtoja pienempiin tarpeisiin Omalaina on kuitenkin täydellinen vaihtoehto, sillä lainoja voi vertailla tosiaan jopa 60 000 euroon asti. Mikään laina ei ole liian pieni vertailtavaksi, sillä säästäminen kannattaa aina! Omalainan kautta kannattaa myös vertailla vaihtoehtoja lainojen yhdistämiseen, jos velkaa on päässyt kertymään usealle eri luotonantajalle. Pienlainaa voi hakea 100-3000 euron summille, ja näitä isompia lainoja voit hakea vaikka yhdessä yhteishakijan kanssa. Silloin on usein mahdollista saada myös paremmat ehdot! Kaikki Omalainan luotonantajat myöntävät lainaa ilman takaajia ja vakuuksia, ja mukana on tuttuja nimiä suomalaisten pankkien joukosta. Myös asuntolainaa vertaillessa kannattaa tulevaisuudessa kurkkia Omalainan nettisivua, sillä Omalainan missiona on rakentaa vieläkin laajempi pankkien vertailu, jossa voisi vertailla myös asuntolainoja. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos lainan tarve iskee, sillä et ainakaan menetä mitään!

omalaina.fi lainavertailu

Lue lisää

Omalaina.fi

Hankinnat vauvalle

One Response

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards