NÄIN PÄÄSIMME TUTISTA EROON

Nämä kuvat ovat jo selkeästi vanhoja, sillä meillä ei enää syödä tuttia! Ollaan nyt oltu melkein kolme viikkoa ilman tuttia, venytettyämme ensin siitä luopumista kuukausitolkulla. Koko ajan puhuttiin, että pitäisi ottaa tutti pois hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää, koska sitten siitä vasta onkin vaikea päästä eroon, mutta kun se tutti oli toiselle niin tärkeä. Taapero kuitenkin täyttää heinäkuussa kaksi, joten luopuminen oli joka tapauksessa edessä.

Tämä on meidän ensimmäinen tuttilapsemme, sillä koululaiset eivät ikinä pienenä syöneet tuttia ja ei siis ikinä jouduttu mitenkään luopumaan tutista. Mutta taaperolle tutti on ollut niin tärkeä tuki ja turva. Aina kun tulee pipi, hän huutaa tutin perään. Tutin kanssa nukahtaa tyytyväisenä. Tutti helpottaa pahaa mieltä ja joka vaivaa. Odotettiin siis todella vaikeaa ja pitkää taistelua, kun olimme jo yrittäneet vähentää tutin syömistä ja se ei mennyt kovin hyvin. Mutta loppujen lopuksi tutin lopetus menikin sitten tosi helposti! Jos olisimme etukäteen tienneet, olisimme luopuneet jo aiemmin.

Lopetettiin tutti nyt sitten niin, että hyödynnettiin meidän lastenhoitajaa hommassa. Taapero rakastaa hoitajaansa, joten heitettiin viimeiset tutit pois yhdessä lastenhoitajan kanssa. Mentiin parvekkeelle katselemaan lintuja, kun ne ovat taaperon mielestä niin jänniä, ja hän sai siinä sitten heittää tutit pois lasien raosta. Hetken päästä hän halusi juosta ulos hakemaan tutteja, mutta sitten dramaattisesti huomattiin, että mustarastas vei tutit! Hän oli juuri oppinut sanomaan ”muttatta”, kun he olivat hoitajan kanssa ihastelleet ulkona mustarastaita, ja nyt sitten syytettiin rastasraukkaa tuttien varastamisesta. Mutta sinne ne jäivät! Sen jälkeen ei ole tuttiin koskettu.

Taapero alkoi heti mennä ilman tuttia ihan nätisti nukkumaan, eikä edes kysellyt tutin perään. Annettiin vesipullo mukaan siirtymävaihetta helpottaaksemme, ja sitten taaperon nukahdettua haettiin pullo pois. Tutista luopuminen meni meillä sitten lopulta ihan heittämällä, eikä vastaan ole tullut mitään ongelmia. Olisi pitänyt vain heti lopettaa kerrasta poikki, eikä yrittää vähentää välissä. Se ei toiminut yhtään! Mutta tämä mustarastas oli sellainen taaperon tasoinen selitys, ja vieläkin aina mustarastaan pihalla hyppiessä hän kertoo, kuinka mustarastas vei tutit. Muutaman kerran hän on huutanut tutin perään, kun on käynyt joku iso pipi ja tutti on hänen suurin lohtunsa sylin lisäksi, mutta olen sitten vain sanonut, että mustarastas vei tutit, ja hän on heti muistanut, että ainiin.

Pian meille tulee seuraava tutinsyöjä ja saa nähdä miten tässä käy, alkaako taapero varastaa vauvan tutteja. Sen verran hyvin tämä on kuitenkin mennyt, että uskotaan kaiken sujuvan ihan nätisti! Aiotaan vauvalle ehdottomasti tarjota tuttia, koska taaperonkin kanssa se oli niin iso apu monessa asiassa, ja toivotaan vauvan innostuvan tutista. Oli niin ihanaa, kun oli sellainen helppo hiljennyskeino, kun pahassa paikassa vauvalle tuli joku hätä. Ja samoin tossa taaperoajan alussa tutti oli tosi helpottava tekijä. Sitten vaan mennään samalla tavalla ja luovutaan tutista kerralla heti, kun alkaa tuntua siltä, että nyt on oikea hetki. Tuttu mustarastas varmasti kelpuuttaa lisää tutteja omille vauvoille.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards