MAIDOTON&GLUTEENITON TÄYTEKAKKU – HELPPO JA MAAILMAN HERKULLISIN

Tiivistän tähän heti alkuun tämän reseptin, jotta sitä ei tarvitse etsiä, ja loput postauksesta löydät sitten sen jälkeen! En ole todellakaan mikään koristelija ja kakusta ei tullut kaunista, mutta lupaan, että tämä on järjettömän herkullinen, ei maistu todellakaan siltä, että olisi missään tingitty erikoisruokavalioiden takia, ja ensimmäistä kertaa ikinä meillä kakku _loppui_. Takuuvarma suosikki kahvipöytään!

Pohja (Tämä Kinuskikissan ohje, jonka tein itse 5 munalla isompaan vuokaan)

Tee pohja edellisenä päivänä tai ainakin muutama tunti ennen kakun täyttöä. Ja kun ohjeessa käsketään vatkata munaa vähintään vartti, vatkaa oikeasti vähintään vartti! Viiden minuutin kohdalla tuntuu, että täähän on jo loistavaa vaahtoa, ei tätä tarvitse enää vatkata. Mutta usko pois, vartin jälkeen se vaahto on uskomatonta! Niin uskomatonta, että unohdin leivinjauheen, mutta kakku nousi silti aivan täydellisesti, koska muna oli niin hyvin vatkattu.

Täyte

2 purkkia Alpro Whipping -vaahtoa

1 purkki Oatlyn ”tuorejuustoa”

1 levy Brunbergin maidotonta tummaa suklaata

1 levy (~85g) vegaanista vaaleampaa suklaata, esim Nomo Creamy Choc Bar, iChoc Classic tai Rainbow Luomu Vegan Chocolate

Vispaa Alpron vispi ihan loppuun asti kunnon tukevaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja sekoita ”kerma”vaahtoon. Sekoita mukaan myös ”tuorejuusto”. Anna jähmettyä vielä jääkaapissa ennen kakun täyttämistä.

Täytteeksi/Koristeeksi

Mansikoita

Mansikkamehua

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros mehulla ennen täyttämistä. Lado ensin pohjalle viipaloidut mansikat ja mansikoiden päälle suklaavaahto. Koristele suklaavaahdolla, mansikoilla, kakkukuvalla, vispillä, sokerikuorrutuksella tai millä vaan! Kuvan kakussa laitoin väleihin ensin suklaavaahtoa ja sitten vasta mansikat, mutta olen tehnyt tätä muutaman kerran uudestaan ja tajunnut, että kakku pysyy paremmin koossa, kun laittaa mansikat ensin.

Tein tätä kakkua kesällä kolme kertaa ja se oli joka kerta niin herkullista. Näiden kuvien kakku syötiin taaperon 2v synttäreillä, joita siis juhlittiin heinäkuussa, mutta sain vasta nyt aikaiseksi tehdä tämän postauksen. Vaikka lupasin jo silloin jakaa tämän kakkureseptin! Siis pakko vielä hehkuttaa tota kakkua. Toi Kinuskikissa pohjan ohje on vaan paras ikinä, oon aina käyttänyt tota, ja siis etenkin, kun leipoo glutena, tosta tulee ihan uskomaton. Jotkut glutepohjat on sellaisia kuivan tuntuisia, mutta tää on sametinpehmeä ja niin kevyt ja ilmava.

Tämän täytteen sitten taas kehitin itse ja sitä on kehuttu ihan hirveästi! Maidoton suklaa tekee siitä oikeastaan vaan paremman, koska normisuklaan kanssa tosta tulisi liian makeaa, mutta nyt se on aivan täydellistä. Mansikat ja suklaa on maailman paras yhdistelmä. Tämä myös kestää tarjoilua paremmin kuin oikeasta kermasta tehty vaahto, koska maitotuotteet ovat armottomampia lämmön kanssa.

Lähdin kehittämään täydellistä maidotonta kakkua, jotta minä ja taapero molemmat saisimme syödä samaa kuin muutkin, mutta en uskonut, että tästä tulee näin hyvä! Tässähän täytyy olla ihan ylpeä itsestään.

Synttärijuhlinnat on muutenkin mennyt meillä hirveän hyvin tänä vuonna! On ollut hyviä herkkuja, rakkaita vieraita, tuuria sen suhteen, ettei olla oltu sairaana, ja ollaan onnistuttu juhlimaan suht normaaliin tapaan. Seuraavaksi meillä onkin sitten pian esikoisen 10v synttärit, joita pitääkin alkaa suunnitella tarkemmin! Teema on kyllä tiedossa, mutta täytyy nyt muistaa ajoissa alkaa hankkia koristeita ja muuta. Me mennään synttärit aina tosi yksinkertaisella kaavalla, mutta täyskymppi saa olla vähän erityisempi! Niin hurjaa, että olen jo pian 10-vuotiaan lapsen äiti, huh.

Anyways, toivottavasti tästä kakkureseptistä on iloa jollekin toiselle, joka etsii sitä täydellistä maidotonta täytettä! 🙂

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards