MAALISKUUN PARHAAT

Paras sarja – Maaliskuun paras sarja on ollut Selviytyjät! Topias on aina katsonut Selviytyjiä, mutta mä en ikinä ole. Nyt kuitenkin Topias onnistui saamaan mutkin innostumaan tästä ja joka viikonloppu sitten katsotaan yhdessä uusi jakso. Sarjat on kivaa parisuhdetekemistä, kun katsoo jotain tällaista, mitä voi samalla yhdessä koko ajan analysoida ja kommentoida! Katsottiin tänään eilinen jakso ja koko ajan veikkailtiin, mitä tapahtuu, ja oli niin hauskaa. En ole ikinä oikein katsonut mitään tositv-juttuja, joten tää on mulle ihan uusi kokemus.

Paras elokuva – Tämän kuun paras elokuva on ollut varmaan sitten Zack Snyderin Justice League, sillä se on ainoa elokuva, jonka olen tämän kiireisen kuukauden aikana ehtinyt katsoa. En ollut niin vaikuttunut kuin toivoin, mutta oli tämä silti kiva katsoa! Ja olihan tuo erittäin erittäin monella tapaa nyt parannus Josh Whedonin versioon, vaikka jäin kaipaamaan muutamaa humoristisempaa kohtausta.

Paras taaperojuttu – Kuukauden paras taaperojuttu on ehdottomasti ollut se, että taapero on alkanut puhua niin paljon! Maaliskuussa hän on alkanut sanoa lauseita! Toistaiseksi pisin lause on ollut ”ei lisää, mennään kotiin”, mikä oli aika hienoa. Hän juttelee ihan koko ajan ja höpöttää omiaan, ja tätä on niin hauskaa kuunnella. On myös paljon helpompaa, kun tietää, mitä hän haluaa ja mikä milloinkin on hätänä. Hänellä on niin hauskoja sanallisia reaktioita moneen juttuun!

Paras koirajuttu – Trimmaus! Voldemort oli ihan kauheassa kunnossa, kun ollaan odoteltu trimmiä. Marraskuussa Topias halusi perua meidän trimmaajan ja kasvattaa Voldelle pitkän karvan. Minä sanoin heti, että siitä ei tule mitään, koska minä ainakaan en nyt raskaana ala siihen rumbaan, mutta Topias lupasi ja vannoi, että hän kyllä harjaa joka päivä ja pesee joka viikko. Ja sanoin, että tässä ei tule käymään hyvin. Ja olin tietenkin taas oikeassa. Topias ei jaksanut edes viikkoa. Ja sitten kun hän vihdoin luovutti, odotettiin monta kuukautta seuraavaa vapaata aikaa, ja Volde on ollut ihan hirveän näköinen ja kamalan takkuinen. Nolotti ihan sikana viedä häntä sellaisena trimmiin! Mutta nyt on taas lyhyt helppo turkki, enkä enää anna Topiakselle periksi. Ehkä hän muutenkin nyt oppi vihdoin läksynsä.

Paras parisuhdejuttu – Nyt oikein nolottaa myöntää, kun muistelen viimeksikin sanoneeni jotain samanlaista, mutta ei me olla ehditty viettää mitään parisuhdeaikaa. Parisuhde vähän niinkuin vaan tulee tässä rinnalla, kun yritetään selvitä kiireisestä arjesta. Meidän suurin panostus parisuhdeaikaan on ollut viikonlopun Selviytyjien ja Blacklistin katsominen lasten nukkuessa. Parisuhde kuitenkin voi hyvin edelleen, mutta nyt on vain tällainen vaihe. En malta odottaa raskauden päättymistä, kun jaksan taas tehdäkin jotain! Sitten kyllä laitetaan kaikki lapset vaikka edes kahdeksi tunniksi hoitoon ja mennään kahdestaan syömään.

Paras kevätjuttu – Löydettiin ensimmäiset leskenlehdet meidän kevään ensimmäisellä koko perheen pyöräretkellä! Pyöräily keväällä aina varmaan se meidän odotetuin ensimmäinen kevätjuttu ja on kyllä ollut niin ihanaa päästä nyt pyöräilemään. Mäkin pystyn liitoskipujeni kanssa pyöräilemään, mutta hirveän pitkiä matkoja ei kyllä nyt irtoa. Kesällä sitten pääsee taas pyöräilemään pidemminkin!

Paras ruoka – Maaliskuun paras ruoka on ollut lohikeitto. Olen yhtäkkiä himoinnut ihan hirveästi koko ajan lohikeittoa ja syönyt sitä moneen otteeseen, mutta en tehnyt itse vielä kertaakaan. Voisin elää lohikeitolla! Toinen iso himo on nyt ollut appelsiini. Näitä laitan jääkaappiin, vedän viipaleiksi ja sitten imeskelen ja pureskelen niitä kylmiä viipaleita. Nam!

Paras kirja – Maaliskuussa olen jatkanut hömppälinjalla ja lukenut kaikkea romanttista (ja eroottista) kioskikirjallisuutta. En vain oikein jaksa tällä hetkellä keskittyä mihinkään monimutkaisempaan!

Paras koululaisjuttu – Lasten koulut on mennyt tosi hyvin, vaikka korona kovasti näkyykin arjessa. Molemmilla on läpi koulupäivän maskit käytössä, kun tällä viikolla koulussa otetiin maskisuositus käyttöön ihan ekaluokkalaisista alkaen. Lapset ovat sopeutuneet siihen hirveän hyvin, enemmän minua itseäni harmittaa ajatus siitä, että pitäisi koko päivän pitää maskia. Mun on ollut niin vaikea olla maskin kanssa nyt raskaana, kun hengittäminen on ilmankin niin vaikeaa, ja maskin kanssa meinaa nopeasti taju lähteä ja alkaa tulla tosi huono olo. Mutta onneksi lapset ovat olleet reippaita. Itse kyllä toivoisin silti mieluummin etäkoulua, mutta hienoa, jos näistä maskeista on apua.

Paras perhejuttu – Pyöräily on kyllä nyt se meidän paras perhejuttu! Siis niin mahtavaa! Meistä kaikki rakastavat pyöräilyä, myös taapero. Hänelle hankitaan varmaan nyt kesällä potkupyörä ja aletaan harjoitella sillä, mutta kaikki kunnon retket hän saa tulla edelleen tuolla istuimessa. Ja ensi keväänä päästään sitten hankkimaan toinen istuin, jotta saadaan vauvakin kyytiin. Hurjaa! Olisi ollut ihanaa löytää jokin jo pienelle vauvalle sopiva istuin, mutta sellaisia ei taida olla. Pyörän peräkärryä ei valitettavasti voida hankkia, kun sitä ei pysty täällä meidän talossa säilyttämään. Mutta kesällä ja syksyllä sitten pyöräillään vuorotellen ilman vauvaa, ja keväällä 2022 taas pääsee ihan koko perhe mukaan.

Paras raskausjuttu – Maaliskuun paras raskausjuttu on ollut tukivyö! Tukivyön ansiosta olen vielä pystynyt nyt vähän liikkumaan ja olemaan pystyasennossa, kun taas ilman vyötä olen ihan rikki. Ei tämä tukivyö mikään ihmelääke ole, mutta auttaa kuitenkin tiettyyn pisteeseen asti.

Paras uutuus – Tämän kuun paras uutuus on ollut varmaan Liba Bröd -ohutleipä. Tein tästä kamppiksen, jonka myötä tutustuin tähän leipään ja oli muuten hyvä löytö! Nyt aloin himoita hirveästi taas tästä tehtyä valkosipulileipää.

Paras kokemus – Maaliskuun paras kokemus on ollut lastenhoitaja. En tiedä enää, miten pärjättäisiin ilman! Ja miten pärjättiin aiemmin. Kotiin palkattu yksityinen hoitaja on ollut ihan parasta. Vaikka hinta tulee päiväkotia korkeammaksi, joten tunnit pitää jättää pienemmiksi kuin mitä päiväkodissa voisi, niin on tämä vaan niin paljon parempi vaihtoehto meille. Hoitaja käy meillä 2-3 päivää viikossa ja kaikki on sujunut niin täydellisesti. Toivottavasti saadaan ”pitää” hänet mahdollisimman pitkään!

One Response

  1. Onko sulla mikä tukivyö käytössä? Niitä on niin miljoonasti ettei tiiä minkä uskaltaisi ostaa 🤔

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards