LIUKUOVIKAAPISTO MUKAUTUU JA KASVAA LAPSEN MUKANA

Mainos Mirror Line

Mirror Line kaapisto

Tämä kaapisto on kyllä jotain, mitä en enää ikinä ota itsestäänselvyytenä. Me asuttiin putkiremontin takia 3,5 kuukautta evakossa ja siinä pahvilaatikoista ja pienistä kaapeista eläessä tuli kyllä ihan uskomaton ikävä oman kodin kunnollista säilytystilaa. Vaikka pakattiin mukaan mahdollisimman vähän tavaraa ja omassa lapsuudenkodissani oli meille hyvin järjestetty tilaa, kyllä se vei arjesta turhaa aikaa, kun aina sai etsiä kaikkea. Alun kankeuden jälkeen se ei oikeastaan edes siinä evakon aikana tuntunut mitenkään kamalalta, eikä siihen säilytystilaan kiinnittänyt hirveästi huomiota. Nopeasti niihin pahvilaatikoihin tottui. Oltiin vain kiitollisia siitä, miten ihanasti meidän asuminen järjestyi. Vasta sitten kesällä takaisin kotiin muuttaessa sitä taas tajusi, että herranjumala, tää kunnollinen säilytystilahan helpottaa elämää niin paljon, ja alettiin taas ihan uudella tavalla arvostaa tätä kodin säilytystä.

Toimiva kaapisto seisoo sotkuisen arjen ja helpon järjestelmällisyyden välillä

Meidän kodin siisteys, tyyli ja käytännöllisyys muuttui dramaattisesti viime vuonna, kun ensin alkuvuodesta hankittiin esikoisen huoneeseen suomalaisen Mirror Linen liukuovikaapisto, ja siihen rakastuneina seuraavaksi kesällä hankittiin poikien huoneeseen oma kaapisto. Nyt meillä on kaksi täydellisen toimivaa säilytysjärjestelmää, jotka on suunniteltu juuri meidän tarpeisiin, ja jo pian kahden vuoden kokemuksella voin rehellisesti sanoa, että tämän parempaa sijoitusta omaan kotiin en pysty ihan heti nimeämään. Puhuttiin lasten kanssa yhtenä päivänä siitä, miten ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa sitten voitaisiin rakentaa omakotitalo, ja 9v heti ensimmäisenä mietti, että miten me oikein saadaan tämä hänen kaapisto tästä siirrettyä, kun se yltää lattiasta kattoon. Ja lapset olivat ihan shokissa, kun sanoin, että tällaisessa muuttotilanteessa kaapit jäisivät kyllä tänne. Ja mietittiin yhdessä, että sitten on kyllä ihan pakko sen hypoteettisen uuden kodin mittojen mukaan heti tilata Mirror Linelta uudet kaapistot kaikille. Ja siis todellakin, en enää missään nimessä osaisi elää niin, että kun tulee tarvetta uudelle säilytystilalle, käyn vain hakemassa kaupasta jonkun kaapin.

Mirror Line kaapistoMirror Line kaapisto

Mittojen mukaan tehty kaapisto hyödyntää joka sentin

Juuri meille suunniteltu säilytyskokonaisuus on kyllä osoittautunut lyömättömäksi ratkaisuksi. Näissä kaapistoissa on hyödynnetty jokainen sentti, eivätkä ne vie lainkaan hukkatilaa. Kaapistot tulevat lähes kattoon saakka, ylhäällä on vain ihan pieni vara, jotta kaappi mahdutaan kokoamaan. Meitä kuitenkin asuu kuusi henkeä plus koira 90 neliössä, joten kaikki tila täytyy hyödyntää. Ja nuo korkeat ylähyllyt eivät ole todellakaan turhia! Meillä on kaapistoissa tietenkin ylähyllyillä kaikki kausiluonteinen tai muu harvoin tarvittava tavara, ja käytännöllisemmällä korkeudella sitten kaikki oikeasti käytössä oleva. Kummassakin kaapistossa on lasten tavaroiden ja vaatteiden lisäksi paljon koko perheen omaisuutta, ja kun ollaan saatu esimerkiksi kesäksi pois pakatut villavaatteet, lasten muistot ja vanhat askartelut, ompelutarvikkeet ja muut vastaavat jutut tuonne koululaisten huoneisiin, se vapauttaa tilaa muualta, ja muukin koti pysyy helpommin siistinä. Vaikka muissa huoneissa säilytys jättääkin vielä toivomisen varaa, on kaikelle löytynyt suht käytännöllinen paikka, kun ei tarvitse ahtaa kaikkia kaappeja ihan täyteen.

Mirror Line kaapistoMirror Line kaapisto

Kaapisto helpotti muutosta lastenhuoneesta koululaisen huoneeksi

Meille tärkeää oli monipuolisuus ja mukautettavuus ja haluttiin esimerkiksi jättää paljon avoimia hyllyjä, joita olisi sitten helppo muokata tarvittaessa. Ja tämä oli kyllä hyvä ratkaisu! Nimittäin vuoden tämä kaappi ehti palvella kahta keskimmäistä, kun tämä oli heidän yhteinen huoneensa, mutta evakosta kotiin muuttaessamme tästä tulikin 9-vuotiaan oma huone. Me päätimme luopua makuuhuoneestamme ja siirsimme sängyn olkkariin, jolloin meidän makkarista tuli pienille lastenhuone. Ja 9v sai sitten vihdoin ihan oman huoneen! Kaapisto oli siis ensin kahden eri ikäisen pojan tarpeisiin suunniteltu, siellä oli kahden lapsen vaatteet ja koululaisen tavaroita, sekä taaperon lelut. Nyt sitten taas kaapistossa onkin koululaisen vaatteet ja tavarat, osa perheen peleistä ja kirjoista, ompelukone, kankaat, langat, laukkuja, legoja, leluja, muovailuvahaa ja kaikenlaista tavaraa. Ihan uskomatonta oikeastaan, kuinka paljon yksi kaapisto oikeasti vetää.

Tätä tilaa, minkä kaappi tässä huoneessa vie, ei olisi pystynyt oikeastaan mihinkään muuhun hyödyntämään kuin säilytykseen. Eikä kaapistosta olisi ollut mitään järkeä tehdä yhtään tästä pienempää, sillä peiliovien ansiosta huoneesta ei myöskään tullu ahtaan tuntuinen, vaan se näyttää ihanan avaralta! Joten kun tämä kohta huoneesta olisi joka tapauksessa päätynyt säilytysjärjestelmän paikaksi, tottakai sen järjestelmän kannattaa olla mahdollisimman tilava. Jos oltaisiin valittu esimerkiksi kapeampi valmiskaappi, jotta lattiatilaa jää enemmän, huone ei olisi kuitenkaan näyttänyt yhtään tilavammalta, tavarat eivät olisi mahtuneet helposti piiloon, ja nämä kaikki loput tavarat olisivat kodin muissa tiloissa hankaloittamassa arkea. Loppuun asti ajatellulla liukuovikaapistolla sitten taas hyödynnettiin kaikki korkea tila kattoon asti, saatiin huoneen ja esimerkiksi lattian sävyihin sopivat materiaalit ja onnistuttiin luomaan yhteen huoneeseen tarpeeksi säilytystilaa kolmen huoneen tavaroille. Mieleni teki kirjoittaa tähän kohtaan ”eikä säilytystilaa voi koskaan olla liikaa”, mutta itseasiassa olen nähnyt, että säilytystilaakin voi olla liikaa, eikä tyhjänä ammottavissa hyllyissä ole mitään järkeä. Mutta ammattilaisen kanssa yhdessä suunnittelemalla lopputuloksesta tulee takuulla täydellinen, ja joka hyllylle löytyy tarvetta, vaikka elämäntilanne kuinka muuttuisi.

Mirror Linen liukuovikaappi mukautuu perheen tarpeisiin

Muutos kahden lapsen huoneesta yhden lapsen huoneeksi oli kyllä tosi helppo ja väitän todellakin, että suuresti toimivan kaapiston ansiosta. Vähän hyllynsiirtoa ja pohdintaa, ja taas toimii täydellisesti. Ja oikeastaan paremmin kuin aiemmin. Kumpaakin kaapistoa suunnitellessa ollaan koettu, että ollaan saatu enemmän kuin osattiin pyytää. Ollaan osattu kertoa meidän perheestä ja tarpeista, mutta ei olla itse tiedetty, mikä ne tarpeet täyttäisi. Mirror Linelta sitten taas on heti osattu ehdottaa juuri sopivia ratkaisuja ja sellaisia piirteitä, mitä ei tiedetty kaipaavamme, mutta ei enää osattaisi elää ilman.

Mirror Line on kotimainen perheyritys, joka tekee laadukkaita säilytysjärjestelmiä ja liukuovia joka tarpeeseen, eikä suomalaisen laadun ja ammattitaidon koettuaan kyllä muuta osaa ajatellakaan. Mirror Linella kaikki on aina hoidettu täydellisen ammattimaisesti suunnittelun aloituksesta toimitukseen ja kokoamiseen asti. Mirror Linen helpoilla ohjeilla kokoaminen onnistuu hyvin itse, mutta kaapiston voi toki tilata myös asennuspalvelulla. Me ollaan aika tee-se-itse -ihmisiä ja ollaan haluttu itse koota, ja hyvin on toiminut! Osien määrä nostatti ekalla kerralla pientä paniikkia, mutta kun vaan alkaa lukea ohjeita, kaikki olikin käsittämättömän selkeää. Mirror Line on tehnyt myös selkeän asennusvideon, josta oli iso apu ensikertalaiselle.

Mittatilauskaappeja oman budjetin mukaan

Mittatilauksena valmistettu kaapisto voi tietenkin olla myös todella hintava, mutta sen ei tarvitse olla. Usein se ensioletus on heti, että hinta on väkisin todella korkea, mutta Mirror Linella suunnitellaan ja valmistetaan kokonaisuuksia oikeasti erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Materiaalivalinnat ja monet muut tekijät vaikuttavat hintaan huomattavasti, ja heti tarjousvaiheessa kannattaakin kertoa mahdollisimman tarkasti omia toiveita ja tarpeita, ja budjettia – ammattilaiset tietävät, mihin kannattaa milloinkin panostaa, ja missä taas voi säästää. Saat tarjousvaiheessa tarkan hinnan, joka ei enää muutu, ja voit rauhassa sitten päättää. Kannattaa ehdottomasti kurkata tästä Mirror Linen valikoimaa!

Mirror Line kaapistoMirror Line kaapisto

Meidän yhdeksänvuotias on omasta huoneestaan nyt niin onnellinen ja ylpeä, ja me vanhemmat ollaan kyllä niin tyytyväisiä! Tämä kaapisto toimi loistavasti jo aiemmin kahden lapsen kanssa ja muutos sekalaisista säilytyskaluista yhteen huolella suunniteltuun kaapistoon oli ihana, mutta vielä paremmalta tuntui tämä uusin makeover! Olen niin tyytyväinen meidän säilytystilanteeseen ja kaapin uuteen järjestykseen. Kaikki on paikallaan tilavasti ja helposti otettavissa, ja se tekee arjesta sekä siivouksesta mahtavan sujuvaa. Iso kiitos taas Mirror Linelle, kun teette päivittäin meidän perheen elämästä hitusen helpompaa!

Kurkkaa tästä vielä 9-vuotiaan uusi upea huone videolla!

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards