KOTISIIVOUS LAPSIPERHEESSÄ – PITÄÄKÖ SIIVOOJAA VARTEN SIIVOTA?

Kaupallinen yhteistyö Lempi Kodinhoito

Sopiiko kotisiivous sotkuiselle lapsiperheelle? Kuinka paljon pitää itse siivota ennen kotisiivousta? Voiko palkata siivoojan, jos kotona on kauheasti tavaraa ympäriinsä? Mahtuuko siivooja siivoamaan, jos ei siivoa ennen kotisiivousta?

Meillä on käynyt nyt Lempi Kodinhoito siivoamassa kotiamme joka toinen viikko elokuun lopusta asti, ja olen jakanut välillä storyissa sitä fiilistelyä, kun tulee siistiin kotiin takaisin. Kotisiivous on nykyään jo todella yleinen palvelu, joka helpottaa elämää ihan järjettömästi, mutta monella lapsiperheelle on iso kynnys lähteä ulkoistamaan siivousta, koska se oman sotkun määrä mietityttää. Ja kun seuraajistani suurin osa on perheellisiä ihmisiä, nämä yllä mainitsemani kysymykset ovatkin olleet hirveän yleisiä viestiboksissani! Enkä ihmettele ollenkaan, sillä näitä samoja juttuja itse mietin, kun koko raskauden ajan haaveilin kotisiivouksesta. Meillä on niin paljon tavaraa ja sotkua ympäriinsä, että eikö siitä tule sitten vaan lisää stressiä, kun pitää siivota siivoojaa varten? Ja on sitten niin noloa, kun täällä on niin sotkuista. Mutta nyt olen täällä vastaamassa kaikille muille samaa miettiville, että mitäs tähän kotisiivoukseen oikeasti kuuluu, ja minkä verran sitä varten pitää siivota! Vai pitääkö ollenkaan?

Lempi Kodinhoito kotisiivous

Lempi Kodinhoito kotisiivous

Kotisiivous on muuttanut meidän arjen täysin

Heti alkuun pitää sanoa, että säännöllinen kotisiivous on muuttanut meidän perheen arjen ja siisteystason ihan täysin, enkä osannut edes toivoa näin isoa muutosta! Ja postauksen lopussa on mahtava alennuskoodi, että tekin pääsisitte kokemaan saman! Joka siivouskerran jälkeen meillä on jatkuvasti pikkuhiljaa siistimpää ihan päivittäin. Me ollaan aina oltu tosi sotkuinen perhe. Teineinä minä ja Topias olemme molemmat olleet samanlaisia ja meidän huoneet olivat aina ihan pommin jäljiltä. Meidän samassa työpaikassa tuolloin työskennelleet äitimmekin kahvihuoneessa joskus avautuivat sotkuisista teineistään, jotka lisäksi molemmat viihtyvät suihkussa, kunnes kaikki lämmin vesi on käytetty, ja nukkuvat viikonloppuisin iltapäivään asti. Perään he nauroivat, että niitä kahta ei kyllä ikinä saa päästää tapaamaan, tai siitä seuraa katastrofi. Noh, katastrofi on tapahtunut! Sitä kutsutaan meidän kodiksi.

Kun koti on yhtä katastrofialuetta

Kaksi sotkuista juuri ja juuri aikuista muuttivat yhteen ja lopputuloksen voi arvata. Kyllä me nyt ihan hyvässä kunnossa pidettiin koti, mutta pyykit jäivät aina lojumaan, tiskit likosivat altaassa turhan pitkään ja jos vaatekaapin meni avaamaan varomattomasti, sieltä putosi ulos huolella piiloon kasatut vaatteet ja tavarat kaikkien nähtäville. Mutta ei meitä pieni sotku häirinnyt, koska mieluummin oltiin rennosti kotona kuin koko ajan puunattiin, jokaiselle omansa. Mutta jokaisen lapsen myötä se pyykkien ja tavaran määrä sitten alkoi kasvaa, ja niitä samanlaisia sottapyttyjä onkin nyt neljä lisää. Joten meidän koti on ollut pitkään enemmänkin katastrofialue kuin luova kaaos.

Koko raskauden minä valitin Instassa, kun yritin siivota, mutta aina kun sai jotain vähillä voimilla vihdoin tehtyä, seuraava operaatio odotti, ja siihen siirtyessä se edellinen jo sotkettiin uudestaan. Meillä on ihan hirveästi ylimääräistä tavaraa, joilla ei ole paikkoja, ja vaikka olen karsinut sitä tavaraa paljon pois, ei vaan mikään tuntunut ikinä pysyvän siistinä. Ollaan oltu aina juuri sellainen perhe, että jos ovikello soi odottamatta, katsotaan paniikissa toisiamme ja mietitään, että kumpi on nyt korkeampi prioriteetti; saada äkkiä housut jalkaan vai työntää pahimmat sotkut pois näkyvistä. Postimiehen visiititkin alkoivat ahdistaa, kun oven avatessa takana oli esillä niin kauhea sotku.

Lempi Kodinhoito kotisiivous

Lempi Kodinhoito kotisiivous

Kotisiivous oli ratkaisu jatkuvaan sotkuun ja tavarakaaokseen

Meidän suvut tuntevat meidät niinä sotkuisina tyyppeinä ja kaikki aina jo olettavatkin, että meillä ei ole kotona ikinä siistiä, eikä se ennen vaivannut, mutta muutaman vuoden tässä nyt olen kaivannut siistiä kotia ja yrittänyt oikeasti tehdä töitä sen eteen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Etenkin raskausaikana tämä alkoi vaivata ihan sikana, koska halusin niin paljon saada kodin kuntoon vauvaa varten. Ärsytti ajatella, että kohta meillä on vauvan kanssa edessä taas se ongelma, että olisi ihana kuvata liikkeelle lähtevän vauvan menoa ja touhuja, mutta on niin hirveä sotku, ettei kehtaa. Vuosien jälkeen olen vaan yhtäkkiä ollut aivan loppu tähän sotkuun ja päättänyt, että ratkaisuja täytyy nyt löytää!

Ja meille tosiaan ratkaisu löytyi kotisiivouksesta. En nyt sano, että kotisiivous on ainoa avain meidän nykyään melko siistiin kotiin, mutta se on iso tärkeä tekijä. Meillä käy tällä hetkellä joka toinen viikko siivoojat, ja kun saa aina kaksi kertaa kuussa kodin täydellisen puhtaaksi, se toimii mahtavasti motivaationa pitää myös koti oikeasti siistinä. Siinä välissä imuroin pari kertaa, mutta muuten ei tarvitse kuin korjata päivän sotkut ja pysyy siistinä. Kun siivoojat käyvät kahden viikon välein, koti ei myöskään ehdi räjähtää. Kerran kuukaudessa on selkeästi meille liian pitkä siivousväli, sillä siinä koti ehtii räjähtää ja tulee ennen siivousta sellainen stressi, että nyt täytyy äkkiä ehtiä siivoamaan. Ja ollaan kokeiltu siivousta myös viikon välein, ja se oli vähän turhan tiheästi meille. Viikon välein siivoamalla kyllä pysyy koko ajan koti aivan mahtavan siistinä! Mutta mä kuitenkin koen, että hyödyn siivouksesta enemmän henkisesti, kun siivoojat käyvät joka toinen viikko, sillä siinä välissä jaksaa hyvin tehdä itse sen yhden imuroinnin, että ei liikaa kerry hiekkaa lattioille ennen seuraavaa siivousta.

Ylläpitosiivousta voi helpottaa pikkunikseillä

Raskaana tätä siivousprobleemaa valitellessani sain aivan loistavan vinkin, että lattioilta voi kerätä kaiken kylppärin lattialastalla! Ja sitä minä käytän edelleen. Siivous maistuu lapsillekin ihan eri tavalla, kun minä ensin vedän kaikki lelut, roskat, pyykit ja tavarat lattialta lastalla yhteen kasaan, ja sitten siitä viedään kaikki paikalleen. Lastasiivous välissä, ja sitten kotisiivous kahden viikon välein. Sillä meidän koti on pysynyt helposti kunnossa, eikä tunnu siltä, että koko ajan pitää olla siivoamassa!

Ennen kotisiivousta EI tarvitse siivota!

Tunnustan nyt täyden totuuden näiden kuvien takaa: Ennen-kuvissa on meidän koti ennen ensimmäistä kotisiivousta, ja silloin siivosin ennen siivoojien tuloa, koska nolotti ja jännitti. Meillä siis on normaalisti paljon enemmän tavaraa kaikkialla! Mutta joka kerta siivoojien tullessa meillä on nyt ollut vähemmän ja vähemmän sotkua, eikä tarvitse siivota ennen kotisiivousta, kun on oppinut tajuamaan, että ne siivoojat tulevat tänne helpottamaan meidän elämään, ei toistepäin. Etenkin lastenhuoneissa on aina ihan hirveästi tavaraa ympäriinsä tuossa kohtaa, kun edellisestä siivouksesta on jo kaksi viikkoa, mutta niistä ei oikeasti tarvitse stressata.

Ensimmäisellä kerralla minä kerroin, että en ole tarkka tavaroista ja kaiken saa siivota niin kuin itsestä tuntuu parhaalta, enkä hermostu, jos jokin ei ole oikealla paikalla, kun meillä muutenkin koti on tällaisessa remontin jälkeisessä tilassa, kun kaikki vielä hakee paikkaansa ja mm. hoitopöytä on jämähtänyt vaan tohon keskelle olkkaria. Jätin myös keittiön pöydälle pari laatikkoa, joihin sai sitten kerätä kaiken randomtavaran, mitä täältä löytyy, niin siitä on helppo sitten itse siivota ne oikeille paikoille. Ja tää on musta hirveän hyvä systeemi!

Ennen siivousta voi järjestellä tavaroita, mutta ei ole pakko

Ennen kotisiivousta tosiaan ei tarvitse siivota. Nykyään ennen siivousta itse siivoan ihan vaan sen verran, kuin mitä joka ilta siivoan, eli päivän aikana taaperon raahaamat lelut takaisin lastenhuoneeseen ja sitten tyhjennän tiskikoneen, jotta siivoojien on helpompi täyttää se, eikä tarvitse arvailla, mihin kaikki astiat kuuluvat. Sen voi ihan itse päättää, minkä verran haluaa valmistella kotia siivoojia varten. Siivoojat kyllä siivoavat tavarakaaoksesta huolimatta. He laittavat kaiken järjestykseen ja eksyneet tavarat meillä nostetaan esimerkiksi tuolille tai pöydännnurkalle siististi, jolloin voidaan itse sitten viedä ne helposti paikalleen. Jos tavaraa on oikeasti ihan tositosi paljon, eikä niitä saa vieras ihminen helposti siivottua paikalleen, he kyllä silti osaavat siivota kodin. Meillä ei enää ole niin paljon tavaraa, mutta alussa kun meillä oli vielä hirveän sotkuista, tuli huomattua, että he kyllä osaavat itsekin siirtää tavarat pois tieltä ja järjestellä ne siistimmin johonkin odottamaan, eikä tarvitse itse stressata siitä.

Tavaroiden järjestely auttaa siivoojaa pääsemään syvemmälle yksityiskohtiin, mutta järjestely ei todellakaan ole pakollista. Meillä tämä etenikin niin, että alussa järjestelin, koska sitä tavaraa oli niin superpaljon ja halusin, että siivoojat pääsevät heti syväsiivoamaan kaiken, koska me tilattiin ensimmäiselle kerralle pidempi supersiivous. Mutta jatkossa, kun ei tarvinnut itse käyttää aikaa tohon siivoamiseen, alkoikin koti pysyä koko ajan helpommin siistinä, eikä sitä järjesteltävää ollut niin paljon.

Voit valita, mitä siivoojalta haluat – kotisiivous joustaa

Siivouksen voi myös tilata liukuvalla työajalla, jolloin siivooja ehtii käyttää enemmän aikaa siivoamiseen sotkuisempina päivinä, eikä tule aikataulu vastaan, kun kotona onkin enemmän tavaraa tiellä. Ja vaikka varaisit siivouksen sillä kiinteällä ajalla, kyllähän se on aivan valtava apu, kun siivooja siivoaa ne kaikki tavarat, vaikka ei sitten siinä ajassa ehtisi ihan kaikkia yksityiskohtia siivoamaan, kun aikaa menee myös niiden tavaroiden järjestelyyn. Meillä edellisellä kerralla siivoojat lähtiessä pahoittelivat, että eivät ehtineet toisen lastenhuoneen työpöytää järjestellä, mutta siis ei haitannut ollenkaan! Koko muu koti oli niin ihanan siisti, että oli helppoa järjestellä itse se yksi pöytä.

Vinkkinä huomautan myös, että jos on ihan tosi paljon tavaraa niin kuin meillä, ne voi nostella esim sängyn päälle siivouksen ajaksi. Minä nostan sinne aina nuo miljoonat kirppiskassit, jotka odottelevat, että ehkä joskus ensi vuoden puolella saan ne hoidettua. Myös kylppäri meillä on täynnä pyykkiä, siis TÄYNNÄ! Meillä oli pesukone muutaman kuukauden poissa pelistä ja pyykkiä ehti kertyä ihan hirveästi, joten ollaan sovittu, että siivoojat siivoavat kylppärin sen mukaan, miten sieltä sen pyykkivuoren ympäriltä mahtuu. Kodin ei tarvitse olla roinasta vapaa, että voi nauttia kotisiivouksesta.

Helpoin tapa aloittaa kotisiivoukset

Me tosiaan aloitimme kotisiivoukset niin, että ensin siivosin itse suurimmat tavarat pois tieltä, ja varattiin pidempi tehosiivous, jonka aikana kaksi siivoojaa pesi uunit, ikkunat ja kaiken mahdollisen. Saatiin siis kerralla koti kuntoon, kun sitä likaa oli ehtinyt kertyä ihan kaikkialle. Laitettiin ne tavaralaatikot pöydälle ja sanottiin sitten tyhjentävämme paikallensa kaiken ylimääräisen, mitä siivoojat siivotessaan nostavat laatikoihin, mutta todellisuudessa ne laatikot unohtuivat pyörimään ja seuraavalla kerralla käytettiin taas niitä samoja laatikoita.

Kerta kerralta meille kuitenkin tuli koko ajan siistimpää ja se oma tekeminen väheni. Pikkuhiljaa sitä jaksoikin tyhjentää ne tavaralaatikot, jotka siivoojat siivotessaan täyttivät. Ja yhtäkkiä ei enää tarvittukaan laatikoita! Ja jos me, ehkä yksi maailman sotkuisimmista perheistä, voidaan oikeasti päästä tällaiseen tilanteeseen, että koti pysyy siistinä, niin kuka tahansa voi onnistua. En voi tarpeeksi lämpimästi suositella Lempi Kodinhoitoa.

Kotisiivoukseen kuuluu kaikki tärkeä – ja loput saa lisäpalveluina!

Me ollaan valittu superhelppo tie siivousten kanssa ja meillä siivoojat tulevat paikalle omien siivousvälineiden kanssa, mikä siis onnistuu pieneen lisähintaan. Lempi Kodinhoito tarjoaa siivouksia ihan sen teidän oman tarpeen mukaan, ja käynnit on helppoa räätälöidä. Meille sopii tämä kahden viikon väli, ja meillä käy kaksi siivoojaa siivoamassa noin kahden tunnin ajan. Siivous on myös mahdollista saada esimerkiksi täysin ilman kemikaaleja, ja lisäpalveluita on huima määrä. Siivooja voi vaikka ulkoiluttaa lemmikkisi tai auttaa pyykkihuollossa. Siivoukseen kuitenkin kuuluu automaattisesti mukaan aina kaikki tärkein, ja esimerkiksi jopa lattiakaivojen puhdistus kuuluu mukaan! Suihkussa yksi päivä juuri ihmettelin, että mikä täällä on erilaista ja tajusin, että lattiakaivonhan kuuluukin oikeasti olla tällainen valkoinen. Joka siivouksen jälkeen huomaan jotain uutta, josta tajuan, että enpäs tullut tätäkään ajatelleeksi itse siivota.

Lempi Kodinhoito on tarjonnut siivouksen mielenrauhaa jo vuodesta 1998 ja työllistää noin 350 työntekijää. Lempi toimii Helsingin, Espoon, Vantaan, Oulun, Turun, Tampereen, Kuopion ja Lahden lähiseuduilla.

Kotisiivous on muuttanut meidän siivoustottumukset

Sen lisäksi, että nautin tästä siisteydestä ja siitä, miten omatkin tottumukset ovat tämän säännöllisen siivouksen myötä muuttuneet täysin, nautin tietenkin tästä vapaa-ajasta! Siivouspäivä on todellakin meidän lempipäivä ja silloin vapautuu ihanasti itselle aikaa, kun saa vain nauttia puhtaasta kodista, mutta sitä aikaa on vapautunut ihan pitkin viikkoa sieltä sun täältä, kun koti on alkanut pysyä niin helpolla siistinä. Joskus on sotkuisempia päiviä ja sotkua alkaa kerääntyä, mutta silloinkin sitten pian tulee taas siivoojat oven taakse, joten kohta on koti kunnossa. En oikeasti olisi etukäteen tajunnut, miten valtava ero tässä meidän kohdalla on, kun kotisiivous tehdään kahden viikon välein. Sopii niin hyvin tällaiselle sottapyttyperheelle.

Kotisiivous on sijoitus hyvinvointiin

Kotisiivous todellakin maksaa itsensä takaisin sekä taloudellisesti että henkisesti. Voimavarat ovat ihan erilaiset, kun joku muu siivoaa ja huolehtii näistä itselle tylsistä asioista, ja itse voi keskittyä nauttimaan ajasta lasten kanssa. Mutta kotisiivous kannattaa myös taloudellisesti, sillä kotitalousvähennyksen jälkeen hinta on kyllä kannattava, ja siisti koti auttaa ainakin minua myös rentoutumaan paremmin, jolloin jaksan myös tehdä töitä paremmin! Kotisiivous on kyllä sijoitus koko perheen hyvinvointiin.

Ja onhan se nyt vaan aina viikon paras hetki, kun avaat oven ja tulet takaisin kotiin, ja ovella jo tuoksuu niin raikkaalta ja puhtaalta. Ihanaa!

Kotisiivous on auttanut huomaamaan, miten sotkua syntyy eniten

Kotisiivous on tosiaan motivoinut meitä ylläpitämään kotia paremmin, mutta se on myös auttanut huomaamaan, missä meillä ovat ne epäkohdat, jotka sitä sotkua aiheuttavat. Ollaan esimerkiksi hankittu nyt lastenhuoneisiin omat pyykkikorit, sillä meillä näköjään toimii paremmin se, että lapset saavat omassa huoneessa illalla laittaa likaiset vaatteet suoraan omaan pyykkikoriin ja me sitten sieltä pestään ne. Vaikka sen ajattelisi olevan ihan yksinkertaista, että viedään nyt vaan pyykit kylppäriin pyykkikoriin, on tullut huomattua, että monet jutut ei meillä ehkä toimi kuitenkaan niin kuin luulisi niiden toimivan.

Kotisiivous puoleen hintaan!

Kuten luvattua, nyt saan tässä sopivasti synkän syksyn alkaessa jakaa teille mahtavan alennuskoodin piristämään arkea! Nimittäin alennuskoodilla EMILIA50 saatte 50% alennusta ensimmäisestä kotisiivouksesta, kun tilaat säännöllisen kotisiivouksen 8.11. mennessä. Alennuksen saa hyödynnettyä, kun kertoo koodin siivousta varatessa puhelimessa tai varauslomakkeessa. Tässä on täydellinen hetki testata, sopisiko säännöllinen kotisiivous teille, kun 50% alennus lämmittää aika mukavasti, etenkin kun kotisiivouksesta saa muutenkin sen kotitalousvähennyksen. Lempi Kodinhoidolla ei ole sitoutumispakkoa ja voit irtisanoa säännöllisenkin siivoussopimuksen 30 päivän varoajalla.

Rakastan sitä, miten siivouksen jälkeen on aina niin raikasta ja puhdasta, mutta eniten rakastan näitä pitkän aikavälin tuloksia. Tuntuu niin mahtavalta, että ei tarvitse enää hävetä kotia, kun lastenhoitaja aamuisin tulee meille! Eikä tarvitse stressata, kun lapsi koulun jälkeen soittaa, että voiko kaveri tulla meille kylään. Ensimmäistä kertaa elämäni aikana meillä oikeasti pysyy siistinä, enkä halua enää ikinä luopua kotisiivouksesta!

Ps. En tiennyt, että meidän uunin lasin voi saada läpinäkyväksi. Luulin, että se on vuosikausia sitten mustaksi pinttynyt!! Kiitos tästä ja tuhannesta muusta Lempi Kodinhoito ja teidän aivan ihanat siivoojat!

One Response

  1. Heippa ! En tiedä,et taida enää julkaista ja vastailla kommentteihin mutta kysyn nyt kuitenkin🙂Kauan siivojalla/siivoojilla menee aikaa teiän kodin siivoukseen ? Eli kuinka paljon maksaa per kerta ? Ja yks mitä mietin myös,et tekeekö teillä lapset sit mitään siisteyden eteen,kun käy siivooja ? Tavallaan kasvaako lapsistakin sitten automaattisesti soittaisia? Niinkuin kirjoitit,että olette sottainen perhe🙂

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards