JOULUN PARHAAT KIRJALAHJAT KAIKENIKÄISILLE LAPSILLE

Kaupallisessa yhteistyössä Werner Söderström

Kirja on mieluisa joululahja kaikenikäisille

Lapsena ne joulun pienet pehmeät paketit joskus tuntuivat tylsiltä, kun sieltä tiesi tulevan villasukat. Nyt aikuisena villasukat ovat ihan parhaita lahjoja, kun osaa arvostaa oikeita asioita. Henkilökohtaisesti rakastan villasukkia (vinkvink) ja ilahtuisin hurjasti pienestä pehmeästä paketista. Toinen kahdesta lempparilahjastani on kirjat! Mutta siinä, missä villasukat eivät lapsena saaneet sydäntä tykyttämään, kirjat ovat olleet lempilahjojani jo lapsena. Kirja on yhtä jännittävä lahja lapsena ja aikuisena! Lämpimät villasukat jalassa ja uusi kirja kainalossa on ihanaa käpertyä sohvalle viettämään välipäiviä, olipa sitten 8-vuotias tai 38-vuotias.

Kirja on meidän perheessä ollut aina tosi arvostettu ja hyödyllinen lahja. En halua antaa lahjaksi mitään turhaa, ja jos jollain lapsella ei ole jotain juuri tiettyä todella haluttua lahjatoivetta, kirja on ehdottomasti aina valintani. Lahjalistallani on kymmenen lasta ja näistä kymmenestä olen tänä vuonna hankkinut jouluksi kahdelle toivotun lelun, kahdelle hauskaa puuhaa ja kuudelle kirjan, joista olen aivan varma, että ne osuvat juuri täydellisesti nappiin!

Kirjasuosituksia kaikenikäisille

Kirja on todellakin loistava lahja lapselle, mutta joskus kirjan valinta voi epäilyttää. Sopiiko tämä nyt tälle lapselle? Minkä ikäisille tämä on oikeasti tarkoitettu? Tästä postauksesta löydät nyt joulun parhaat kirjasuositukset eri ikäisille lapsille perusteluineen, joten pidähän tämä välilehti auki joululahjaostoksilla!

Kirjasuosituksia kouluikäisille

Aloitetaan vähän isommista lapsista! Neropatin päiväkirja – Tähtiainesta on tämän suositun sarjan uusin kirja ja ehdoton hitti kouluikäisille lapsille. Meillä näitä on luettu 7-vuotiaasta, ja 10-vuotias nauttii näistä edelleen, ja nauttii varmasti vielä useamman vuoden. Kirjat ovat helppolukuisia ja niissä on hauska kuvitus, muttan juoni ei jätä vanhempaakaan lasta kylmäksi. Kirjan lukemisessa ei kestä liian kauaa ja tähän jaksaa hyvin keskittyä! Neropatin päiväkirjoja on paljon ja niistä jokainen on hauskaa luettavaa, mutta sarjaa ei tarvitse lukea järjestyksessä, vaan voi hyvin lukea kirjan yksittäisenä kappaleena.

Maailman parhaan kaverin kauhujutut on jatkoa Maailman parhaan kaverin päiväkirjalle, eli Neropatin päiväkirjasta tutun Rowleyn omalle kirjasarjalle. Neropatin tapaan nämä kirjat sopivat hyvin sekä lukemaan juuri oppineille että vanhemmille lapsille, jopa teineille. Maailman parhaan kaverin kauhujutuissa seikkailee zombeja, vampyyreja, kummituksia ja vaikka mitä, ja Rowleyn jutuista saa taatut naurut. Kirja on jännittävä, mutta ei liian pelottava pienille koululaisille.

Penni Pähkinäsydän ja Mörkökuumeen kirous on Cristal Snown ihastuttavan kirjasarjan toinen osa. Ensimmäinen osa on Penni Pähkinäsydän ja Kauhea kadotuskakku, jossa pääsemme ensimmäistä kertaa tutustumaan pieneen Penni-keijuun, joka seikkailee ystävien kanssa Tuulenpesän metsässä. Nämä upeasti kuvitetut kirjat vievät lukijan mennessään! Penni Pähkinäsydän sopii hyvin aikuisen lukemaksi iltasaduksi pienemmillekin lapsille, ja itse luettuna noin ala-asteikäisille.

Timo Parvelan uuden Varjot -kirjasarjan ensimmäinen osa Helähdys on sukellus synkempiin seikkailuihin kuitenkin lapsille sopivassa ympäristössä. Tämä kirja sopii yli 9-vuotiaille koululaisille ja on taattua Timo Parvelan laatua. Timo Parvela on yksi Suomen palkituimpia ja käännetyimpiä kirjailijoita ja hänen kirjojaan on myyty yli kuusi miljoonaa kappaletta. Tämä lumisiin maisemiin sijoittuva tarina alkaa joulun aikoihin, joten tätä olisi hauska alkaa lukea juuri joulun jälkeen!

Seikkailusta pitävälle lapselle voisi sopia myös Maailman viimeiset tyypit – Junen seikkailu! Tämä kirja sopii lapsille, jotka pitävät Neropatin päiväkirjoista, mutta myös seikkailufaneille, sillä tämä kirja yhdistää molempia! Neropatin päiväkirjojen luoja Jeff Kinney kuvailee Maailman viimeisiä tyyppejä karmivan hauskaksi kirjasarjaksi, joka saa aikaan valtavia väristyksiä ja vielä valtavampia nauruntyrskähdyksiä.

Meillä yhdestä paketista kuusen alla tulee jouluaattona löytymään Nolo elämäni – Olisinpa suosittu! Tätä kirjaa kuvaillaan Neropatin päiväkirjojen glitterimmäksi vastineeksi, ja sarja on menestynyt maailmalla valtavan hyvin. Tämä kansi kiinnitti Suomalaisessa Kirjakaupassa heti huomioni ja takakannen luettuani tiesi heti, että tämä on pakko ostaa! Tämä on täydellinen lahja peruskouluikäisille lapsille. Kirjasarjan aloittaa Nolo elämäni – Olisinpa bilehile, mutta sarjaa voi alkaa lukea mistä tahansa kirjasta.

Lisää taattua Timo Parvelaa löytyy tietenkin Ella ja kaverit -kirjasarjasta. Uusin kirja Ella ja kaverit Papanavanassa ilahduttaa taas kerran alakoululaisia tutulla sekoilulla varustettuna. Ella ja kaverit ovat seikkailleet tutuissa kirjoissa jo 25 vuotta ja on ollut niin hauskaa seurata, kun omat lapset lukevat samoja kirjoja, joita itse olen lapsena lukenut. Harva kirja ikääntyy näin loistavasti! Odotan itsekin aina innolla uusia Ella-kirjoja ja haluan päästä vilkuilemaan hauskoja tarinoita lasten olan takaa. Tämä kirjasarja on varmasti tuttu lähes kaikille lapsille, ja uusin kirja on loistava lahja alakoululaiselle.

 

Kirjasuosituksia nuoremmille lapsille

Lukupalat ovat niin mahtavia kirjoja! Näistä Lukupaloista osa on meidän kirjahyllystä ja osan ostin juuri joululahjaksi. Lukupalat ovat täydellisiä kirjoja eskari-ikäisille ja kouluikäisille lapsille, joilta lukeminen ei vielä suju kovin vauhdikkaasti. Lukupalat ovat helppolukuisia, sopivan mittaisia ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka varmasti jaksaa lukea loppuun. Lukupalat ovat ehdoton hitto lukemaan opettelevalle lapselle ja saattavat käynnistää elinikäisen lukuharrastuksen, kun lukemisesta on tehty helppoa ja hauskaa. Kurkkaa joululahjaksi vaikkapa Super Cheer -sarja.

Jo lukemaan oppineet eskarilaiset (tai pienemmätkin lapset) sekä eka-tokaluokkalaiset nauttivat varmasti Koiramiehestä! Koiramies ja Toramaan kutsu on sarjan uusin kirja ja sopii hyvin uudellekin lukijalle. Kirja on sarjakuvamuodossa ja helppo lukea, sekä oikeasti pysyä kärryillä juonesta! Koiramies viihdyttää vanhempaakin lukijaa, mutta on edistyneemmältä lukijalta sitten aika nopeasti luettu.

Yökoulu on myös tuoreemmille lukijoille täydellisesti sopiva kirjasarja. Yökoulu ja hyytävä home on hauska tarina Yökoululaisten kamalista oireista, kun koulun home katoaa! Kirja on kuvitettu ja kappaleet ovat sopivan lyhyitä, joten tähän on eskarilaisen helppo keskittyä.

Klassikkokirjat ovat aina varma lahja lapsiperheelle, ja yksi ehdoton klassikko on tietenkin Peppi Pitkätossu! Vanhempana rakastan näitä ajattomia omasta lapsuudesta tuttuja hahmoja, ja niiden seikkailuja on ihana lukea omille lapsille. Peppi Pitkätossut ovat täydellisiä kirjoja vanhemman luettavaksi pienelle lapselle, mutta kyllä niitä vanhempikin lapsi mielellään lukee itse!

Toinen klassikko, josta meidän kirjahyllystä löytyy todella monta kappaletta, on erilaiset Muumi-kirjat. Muumit ovat aina olleet meidän perheessä rakastettuja, ja niitä lukee lapsille niin mielellään, kun itse on kuunnellut myös lapsena Muumien seikkailuja. Muumikirja on aina mieluinen lahja pienelle lapselle, ja sen säästää mielellään sitten niille tuleville mahdollisille lapsenlapsille. Muumikirjoissa on sitä jotain!

Hanki nyt joulun luetuimmat kirjalahjat!

Joululahjoja on ihana antaa, ja etenkin kirjalahjojen valinta on aina niin hauskaa! Musta on mukavaa miettiä, mikä kirja sopii kenenkin lukutaidolle, ja mikä aihe kiinnostaa kutakin lasta. Kun tietää edes lapsen iän, on näillä meidän kirjavinkeillä ainakin vaikea osua väärään! Lukeminen on niin ihana harrastus ja tärkeä taito, ja kun annat lapselle lahjaksi kirjan, annat hänelle matkan erilaisiin upeisiin maailmoihin ja mahdollisuuden kehittää tärkeää taitoa mukavissa puitteissa. Kovat neliskulmaiset lahjat ovat joulun jännittävimpiä paketteja, sillä niistä riittää iloa vuosiksi, ellei jopa vuosikymmeniksi!

 

One Response

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards