IHANA LASKIAISVIIKONLOPPU

Meillä on ollut kiva viikonloppu! Perjantaina mulla oli siivouspäivä palkatun avun kanssa ja taapero oli hoidossa isoäidilläni. Topiaksen työpäivän jälkeen huitastiin äkkiä ruokaa naamaan ja lähdettiin heti hakemaan taaperoa, kun kaikilla oli kamala ikävä. Oli kuitenkin hyvä laittaa hänet hoitoon, sillä saatiin ihan eri tavalla kotona siivottua ja se tuli todella tarpeeseen. Ollaan tehty tässä pitkään joka viikonloppu remppaa ja meillä on kaikki paikat täynnä tavaraa ja remonttipölyä. Perjantaina saatiin siivottua jo tosi hyvään kuntoon, mutta viikonloppuna tulikin uutta sotkua, kun jatkettiin remppaa.

Ollaan siis rempattu pintoja, osa seinistä ja kaikki lattiat. Eilen piti saada remontti valmiiksi, mutta meille kävi niin, ettei laminaattia tilatessa oltu osattu suunnitella, kuinka paljon meidän eteisestä tulee hukkapaloja, ja laminaatti loppuikin kesken. Nyt täällä siis on edelleen remppa vaiheessa, kun odotetaan uutta laminaattitilausta ja varmaan ensi viikonloppuna päästään laittamaan tuo viimeinen huone, eli meidän makkari. Oltiin sopivasti ehditty jo tyhjentää koko makkari ja makkarin iso kaapisto, ja vasta sen jälkeen tajuttiin, ettei lattia riitä. Turhaan siis tehtiin kauhea homma ja sitten piti kantaa tavarat takaisin! Kaikkea ei kyllä jaksettu kantaa enää, vaan nyt eletään tämä viikko taas kaaoksen keskellä.

Rempan jälkeen oltiin lauantaina taas ihan poikki ja ilta vaan chillailtiin ja käytiin porukalla kaupassa ostamassa kauheasti herkkuja. Kotona katseltiin elokuvaa ja syötiin sipsiä, jota taaperokin sitten sai, mutta taaperon mentyä nukkumaan kaivettiin esiin karkit ja Monopoli. Minä rökitin muut täysin Monopolissa ja pelin läpi haukoteltiin Topiaksen kanssa hulluna. Pelin päätyttyä olin helpottunut, että vihdoin pääsee nukkumaan, mutta nauratti vähän huomata, että kello oli vasta varttia yli yhdeksän. Olin kuitenkin niin väsynyt, että menin suoraan peiton alle lukemaan kirjaa ja siitä sitten pian jo nukkumaan. Meistä on tullut vanhoja! Ei enää ole puhettakaan, että valvoisi edes kymmenen yli.

Tänään sitten vietettiin laskiaista oman pihan pulkkamäessä ja sen jälkeen lapsilla oli hiihtokoulu. Lasten mamma osti heille sukset ja he ovat nyt innostuneet opettelemaan hiihtämistä ensimmäistä kertaa, kun me ei Topiaksen kanssa kumpikaan hiihdetä, eikä näin olla sitten opetettu. Turun kaupunki kuitenkin järjesti nyt tuollaisia kahden kerran ilmaisia hiihtokouluja lapsille ja meidän lapset viihtyivät siellä hyvin. Luistelemaankin ollaan nyt yritetti vähän paremmin opetella, kun siinä ollaan myös oltu aina tosi laiskoja. Mä en ole ikinä tykännyt luistella ja Topiaskaan ei ole ehtinyt näin aikuisena enää luistelemaan, joten kauheasti meidän lapset eivät ole luistelemassa käyneet. Tänä talvena on kuitenkin ollut niin kivat säät, että ollaan hiihdetty ja luisteltu paljon, ja molemmat ovat hienosti oppineet kumpaakin lajia.

Hiihtokoulun jälkeen minä lähdin käymään hieronnassa ja sen jälkeen vein esikoisen akro-treeneihin. Topias sitten taas haki hänet treeneistä ja he kävivät samalla Arnoldissa hakemassa vähän ystävänpäiväherkkuja. Laskiaispullat syötiin jo eilen, kun mummi ja ukki toivat remppaevästä. Illalla me sitten herkuteltiin ja katseltiin Jalia ja suklaatehdasta. Nyt taapero jo on nukkumassa, Topias tuossa vieressä täyttää tiskikonetta ja isommat ovat iltapesuilla. Meillä oli kiva, mutta myös vähän rankka viikonloppu, kun oltiin paljon koko ajan tekemässä jotain. En malta odottaa, että remppa on valmis ja saa viikonloppuna vain olla! Onneksi maanantait ovat kuitenkin nykyään meidän perheessä odotettuja, sillä maanantai yleensä tarkoittaa sitä, että meidän maailman paras lastenhoitaja tulee töihin. Jee!

 

One Response

  1. Parkin kentällä on taas hiihtolomalla luistelukoulu.
    Jos ei itse innostu luistelemaan, voi lasten luistelun näin käyevästi ”ulkoistaa” 😁

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards