HELMIKUUN PARHAAT JUTUT

Paras sarja – Hart of Dixie. Mulla on oikeastaan aina menossa joku sarja, koska mun on vaikea olla ilman jotain taustahälyä ja ajatusten harhauttajaa. Tällä hetkellä mulla menee Viaplayssa Hart of Dixie, joka on ollut mukavan rentoa katsottavaa, eikä sitä tarvitse seurata liian tarkkaan! Lisäksi seuraan nyt Blacklistiä ja WandaVisionia sitä mukaa, kun uusia jaksoja viikottain tulee.

Paras elokuva – Helmikuun paras elokuva on ollut How to be single, jota en muistanut nähneeni ennen, mutta puolivälissä tajusin, että olen sittenkin tämän nähnyt! Olen aina tykännyt Rebel Wilsonista ja tämä oli juuri sellaista hyvän mielen hömppää, mitä tässä raskaana ollessa kaipasin. Rebel Wilson on musta niin mahtavan hauska näyttelijä ja tykkäänkin yleensä kaikesta, missä hän on mukana.

Paras taaperojuttu – Meidän taaperosta on nyt helmikuussa tullut ihan ultimate-nudisti. Hän on joka välissä riisumassa vaatteensa ja tässä saa olla ihan varovaisena. Ollaankin nykyään kotona vallan yökkärissä, koska vetoketjua hän ei vielä osaa avata, onneksi! Ensin käytin bodya housujen päällä, mutta hän oppi avaamaan nepparit. Pian varmaan hän kyllä tajuaa sen vetoketjunkin.

Paras koirajuttu – Voi Voldemort-raukkaa, hän on ihan takussa! Mulla ei tule edes mitään parasta mieleen, kun kriiseilen vaan hänen turkin kanssa. Saatiin trimmaaja vasta maaliskuulle ja vielä pitäisi malttaa. Topias peruutti meidän edellisen trimmin tossa loppuvuodesta, kun hän halusi kasvattaa Volden turkista pitkän. Minä SANOIN, että siitä ei tule mitään, koska hän ei kuitenkaan jaksa tarpeeksi harjata. Ja tottakai siinä kävi heti juuri niin kuin sanoin ja Volde on koko ajan takussa ja ollaan leikelty niitä takkuja ja hän on ihan laikukas näiden kaljujen kohtien kanssa. Vielä pari viikkoa pitäisi jaksaa, sitten päästään trimmiin, enkä enää ikinä anna periksi tässä Topiakselle. Voldemort selkeästi ei itsekään pidä pitkästä turkista. Hänellä on koko ajan kuuma, siihen jää kaikki kiinni ja ne karvat kutittavat häntä.

Paras parisuhdejuttu – Helmikuun paras parisuhdejuttu on ehdottomasti ollut seksielämän palautuminen. Alkuraskaus on mulle aina raskasta tältä kantilta, kun kamalan pahoinvoinnin takia halut katoavat täysin. Tällä kertaa pahoinvoinnin lisäksi oikeastaan pahin tekijä on ollut se hirveä päänsärky. Mutta nyt mulla on jo tosi paljon parempia päiviä ja on kyllä huomannut ison eron siinä, että alan taas olla vähän enemmän oma itseni! Olen muutenkin myös hormonien vaikutukselle tosi altis näissä ja mulla ehdottomasti ihan normikierrossakin halut seilaavat kierron mukana.

Paras talvijuttu – Lumi on helmikuussa ollut ehdottomasti ihan parasta. Nyt se sitten on alkanut sulaa ja ulkona on ihan kamala jää, mutta melkein koko helmikuu saatiin nauttia upeasta valkeudesta. On ollut oikeasti kunnon talvifiilis, kun on koko ajan lunta.

Paras ruoka – Helmikuun paras ruoka on ollut kiusaukset! En tehnyt kiusauksia vuosikausiin, kun Topias ei halunnut syödä pakasteperunasta tehtyä kiusausta. Ja kun tuoreen kanssa menee ikä ja terveys. Mutta nyt vaan aloin tehdä kiusauksia perunasipulisekoituksesta, eikä Topias edes tajunnut mitään, ja nämä ovat maistuneet kaikille tosi hyvin! Olen tehnyt 1-2 kiusausta viikossa ja kiusauspäivä on kyllä viikon kohokohta. Niin ihanaa, kun tekemisessä menee 5-10 minuuttia, ja sitten vaan uuniin. Näitä on niin helppo heittää uuniin iltapäivällä sopivasti niin, että Topiaksen päästessä töistä saadaan kaikki syödä yhdessä juuri valmistunutta ruokaa.

Paras kirja – En kehtaa kirjoittaa tätä tähän! 😀 En ole jaksanut raskausaikana keskittyä mihinkään kirjoihin, enkä ole aikoihin lukenut mitään uutta. Sen sijaan olen lukenut kaikkea vanhaa hömppäromantiikkaa, ja niin noloja nimikkeitä, etten kehtaa kertoa. Kunnon guilty pleasure.

Paras koululaisjuttu – Hiihtoloma! Parhaillaan tätä vietetään ja on ollut ihanaa, kun lapset nauttivat lomasta. Nyt koululaiset ovat juuri mukkilassa lastenlasten yhteisessä yökyläilyssä ja pääsevät siellä tekemään lähipäivinä kaikkea hauskaa. Mekin mennään huomenna varmaan taaperon kanssa käymään ja nauttimaan lämpimästä paljusta!

Paras perhejuttu – Paras perhejuttu helmikuussa on ollut lautapelit. Alettiin joululomalla pelata paljon ja edelleen pelataan aina etenkin viikonloppuisin. Meidän lemppariksi on noussut Monopoli, kun ostettiin se lapsille joululahjaksi. Pelaaminen on ihana tapa viettää aikaa lasten kanssa, mutta yleensä odotetaan pelaamista varten iltaa tai taaperon päiväuniaikaa, kun hänen kanssaan prosessi on vähän vaikeampi. On tärkeää antaa isoille aikaa myös ilman taaperoa, ja pelaaminen on ollut siihen juuri loistavaa.

Paras uutuus – Paras uutuus on uusi vinkki Toffifeen syömiseen!! Siskoni kertoi minulle viikonloppuna, miten Toffifeet oikeasti kuuluu ottaa rasiasta ja elämäni muuttui. Kuvasin tästä storyihin videon! Mutta Toffifeet siis kuuluu irrottaa painamalla niitä vastakkaisia pieniä kuoppia, joita siinä muovissa on. Niitä painamalla Toffifee irtoaa nätisti alustasta, eikä tarvitse runnoa niitä irti taustaa painelemalla.

Paras kokemus – Helmikuun paras kokemus on ollut varmaankin rakenneultra. Sitä oli odotettu ihan hirveästi ja oli ihanaa päästä näkemään, että vauvalla on kaikki hyvin ja hän kasvaa normaalisti. Nyt kun se odotettu 23 viikkoakin on ylitetty, on olo paljon levollisempi, enkä enää juurikaan pelkää, että jotain sattuu. Ei sitä ikinä tiedä, mutta kun ultrissa on ollut kaikki hyvin ja tietää, että nyt vauva yritetään pelastaa, jos jotain sattuu, on olo turvallisempi.

Paras raskausjuttu – Paras raskausjuttu on ollut ehdottomasti vauvan liikkeet! Liikkeet tuntuvat ja näkyvät jo läpi, mutta eivät vielä satu. Satunnaista rakon vihlaisua lukuunottamatta. Tämä vaihe on aivan ihana. Vauva on alkanut myös liikkua nyt paljon aktiivisemmin ja muistuttelee koko ajan olemassaolostaan. Tämä ehdottomasti auttaa tottumaan tähän ajatukseen, että pian sitä oikeasti ollaan neljän lapsen vanhempia.

 

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards