ÄITIYSPAKKAUS 2021 VS ÄITIYSPAKKAUS 2020

Äitiyspakkaus 2021 on julkaistu

Vihdoin on koittanut taas se kaikkien odottavien vanhempien jännittävä päivä, ja uusi äitiyspakkaus on julkaistu. Osa tulee saamaan ihan vain sen pakkauksen, jota sillä hetkellä jaetaan, mutta osa pystyy kikkailemaan hakemuksen ajankohdan kanssa ja ”päättämään”, kumman pakkauksen saa. Jos 2020 äitiyspakkaus näyttää paremmalta, sen ehtii vielä pitkään saada. Mutta jos 2021 äitiyspakkaus miellyttää enemmän silmää, kannattaa hakeminen jättää viime tinkaan. Ikinä sitä ei voi ennalta sanoa, koska 2020 pakkaukset loppuvat ja aletaan jakaa 2021 pakkausta, mutta usein kesän odottajat saavat tätä eniten jännittää ja voivat miettiä, milloin sitä hakemusta kannattaa laittaa. Mutta mennään suoraan asiaan! Viime vuoden tapaan tässä tulee nyt kuva kuvalta rinnakkain vertailu vuoden 2020 ja 2021 äitiyspakkauksista, joten tämän perusteella on helppoa vertailla, kumpi pakkaus omaa silmää miellyttää! Vuoden 2019 ja 2020 pakkauksien vertailun löydät täältä.

Laatikko, makuupussi ja haalarit

Asusteet

Bodyt

Housut

Petivaatteet ja tarvikkeet

Äitiyspakkaus vai raha?

Viime vuonna äitiyspakkausvertailua tehdessäni jäin toivomaan, että vielä joskus äitiyspakkauksessa nähtäisiin ”tyttövärejä”. Niitä ei vieläkään oikein ole mukana, mutta tämän vuoden pakkaus näyttää tosi kivalta! Aivan erityisen ihana on tuo makuupussi, sen ottaisin todella mielelläni.

Meille äitiyspakkauksen hakeminen on taas ajankohtaista, mutta aion ottaa äitiysavustuksen rahana. Meillä on jo aiemmilta lapsilta niin paljon tuotteita tallessa, että äitiyspakkaukselle ei yksinkertaisesti ole tarvetta. Sen rahan sitten taas voin sijoittaa johonkin toiseen hankintaan, kuten unipesään, imetysliiveihin ja vaippoihin. Tärkeintä mulle äitiyspakkauksessa on ollut makuupussi, ja niitä meillä on jo kolme. Vaikka tämän vuoden makuupussi kyllä olisikin tosiaan todella suloinen, tosin minä en sitä ehtisi edes saada, kun äitiysavustusta pitää jo hakea viimeistään ensi kuussa.

Bodyja ja housuja oli tämän vuoden pakkauksessa vähemmän, mutta mukaan on sitten taas tullut collegeyhdistelmä. Myös peitto ja vanuhaalari oli jäänyt pois. Pieniä eroja siis on viime vuoden pakkaukseen, mutta pääasiassa tässä ratkaisee ne kuosit ja se, mistä kukin tykkää! Kaikenkaikkiaan molemmat pakkaukset ovat mielestäni tosi ihania ja täynnä hyödyllistä tavaraa uusille vanhemmille.

Tietoa äitiyspakkauksesta Kelan sivuilla täällä.

5 Responses

  1. Musta on hassua miten sä puhut ”tyttöväreistä”, vaikkakin lainausmerkeissä, mutta silti. Oot kuitenkin puhunut sukupuolineutaaliudesta ja siitä kuinka et esimerkiksi halua tehdä ns. gender revealia ilmoittaessasi lapsesi sukupuolen.
    Mitä ovat ”tyttövärit” ja miksi niistä ei voi puhua vain väreinä?

    Mukavia äitiyspakkauksia kyllä kumpikin.

  2. Tärkeintä minusta pakkauksessa on vastuullisuus! Otan mielelläni vähemmän tuotteita (on jo niin etuoikeutettu olo että ylipäätään saadaan paketti) ja tiedän, että hankintaprosessissa on mietitty tuotteiden valmistusta, alkuperää ja laatua!

    Kiitos kela!

  3. Se muovitettfrotee tai patjanpissasuojus. Puuttuuko se nyt tästä uudesta? Kelan sivuilla ei sitä lue, mutta käsittääkse se on ollut vakiotuote omasta lapsuudestani asti.

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards