3 KUUKAUTTA VANHA VAUVA

3 kuukautta vanha vauva

3 kuukautta vanha vauva

Meidän pieni Mytty on jo kolme kuukautta vanha! Hurjaa, että meillä asuu jo tällainen pikkutyyppi, joka osaa tarttua leluihin ja nauraa ääneen, eikä enää ole koko ajan nukkuva vastasyntynyt. 3kk neuvolassa hänellä oli painoa jo 5,9 kiloa, kun syntymäpaino oli 3385 grammaa. Hän on siis kasvanut aivan valtavan upeasti, kun tuossa alussa paino tosiaan putosi hurjasti sinne 2,6 kiloon, eikä meinannut millään nousta. Mutta enää ei ole todellakaan painonnousun kanssa ongelmia, sillä epäilen tällä hetkellä vauvan painon lähentelevän jo seitsemää kiloa.

Ensimmäiset kolme kuukautta minun piti pumpata todella paljon ja vauva tarvitsi päivittäin lisämaitoa. Vaikka paino jo pitkään on noussut hienosti vauva ei kuitenkaan jaksanut tissistä imeä tarpeeksi, eikä tullut vain tissillä ikinä täyteen. Imetys oli tosi raskasta, kun päälle oli pakko aina pumpata ja syöttää pullosta, tai muuten vauva oli k0ko ajan nälkäinen. Mutta kolmen kuukauden jälkeen vauva alkoi VIHDOIN jaksaa syödä tehokkaasti rintaa, eikä enää ole tarvinnut ollenkaan pulloa! Ja vitsi miten paljon se helpottaa arkea, kun voi pumpata vain halutessaan, eikä tarvitse pakata ikinä pulloa mukaan.

Vauvalle on nyt alkanut muodostua jo vähän rytmiä, mikä helpottaa suuresti meidän arkea. Musta on ollut aivan ihanaa elellä vauvantahtisesti, maata sohvalla, kun vauva nukkuu sylissä, imettää ja antaa vauvan rauhassa torkkua, ja imettää sitten lisää. Mutta nyt kesä on ohi, lapset ovat koulussa ja Topias töissä, ja taapero vaatii tietenkin paljon aikaa ja huomiota. On siis äärettömän paljon helpompaa, kun vauva nukkuu selkeitä päiväunia (poissa sylistä), syö kerralla itsensä täyteen, ja viihtyy jo vähän lelukaaren alla tuijottelemassa. Kaipaan kylläkin häntä syliin nukkumaan niin paljon! Mutta voi tylsä arki sentään, kun on vain pakko laittaa hänet sänkyyn tai vaunuihin nukkumaan.

Vauva aamuisin joko nukkuu pitkään (jos on tähdet oikeassa asennossa) eli noin 9-10 asti, tai sitten hän herää minun kanssa 7-8 maissa, tehdään aamutoimet, vähän leikitään ja syödään, ja sitten hän menee aamupäikkäreille. Aamupäikkäreiden tai pidempien yöunien jälkeen hän viihtyy aina muutaman tunnin kerrallaan hereillä, olisikohan ehkä joku 4-5 tuntia, ja sitten hän nukkuu kahdet päikkärit yleensä rattaissa, ja illalla hän ottaa vielä kevyemmät iltaunet sylissä, sitterissä tai kaukalossa, kun iltaisin usein käydään kaupassa tai kuskataan lapsia harrastuksista kotiin.

3 kuukautta vanha vauva

3 kuukautta vanha vauva

3kk vauva

Kirjoitin tämän postauksen alun pari viikkoa sitten ja nyt vauva onkin jo 4 kuukautta vanha. Kuten kerroin Instagramissa aiemmin, ADD-oireilu tekee tätä, että mulla vähän jää asiat kesken ja unohdan tehdä hommat loppuun, ja niin kävi taas tässä. Tietäisittepä kuinka paljon näitä luonnoksia on! Mutta nyt teen niin, että julkaisen vain tämän keskeneräisenä ja palaan pian 4kk kuulumisten kanssa.

Disclaimer: saatan unohtaa myös ne.

 

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards