10X TAAPERON LEMPIJUTUT HUHTIKUUSSA

On aika listata pitkästä aikaa taaperon tämän hetken lempijuttuja! Hänestä en ole kirjoittanut kunnolla pitkään aikaan ja täytynee tehdä ihan joku kuulumispostauskin pian, mutta tässä pääsette vähän tutustumaan häneen uudestaan tämän hetken lempijuttujen kautta.

Taaperon lempparit huhtikuussa

1. Taapero rakastaa autoja, siis rakastaa! Ja oikeastaan kaikkea liikkuvaa. Autot, mopot, pyörät ovat kaikki pop. Ja isot autot niin siistejä! Saatetaan seistä pihalla vaikka kuinka pitkään katselemassa, kun lunta aurataan tai hiekoitusta harjataan pois, tai sitten innoissaan ikkunassa heilutellaan roska-autolle ja ihmetellään tuhannetta kertaa, kuinka vau se oikein on. Hän ei ikinä kyllästy autoihin ja mopoihin. Instasta hän katsoo aina isin kanssa mopovideoita ja kotona kiipeää jatkuvasti siskon sängyn päälle katselemaan ikkunasta, jos jossain näkyisi autoja.

2. Tutti on valitettavasti edelleen myös taaperon lemppareita. Ei olla tehty vielä mitään dramaattisia toimia tutista luopumiseksi, mutta yritetään pikkuhiljaa koko ajan puhua sen pois laittamisesta ja vähentää tutin syömistä. Tarkoitus olisi 2 -vuotiaana se lopettaa, mutta jos vain millään onnistuu, yritetään saada se pois jo nyt ennen vauvan syntymää. Tutti on kuitenkin taaperolle todella tärkeä, eikä meillä ole ollut sydäntä ottaa sitä kokonaan pois.

3. Videot. Taapero ei juurikaan viihdy minkään lastenohjelman parissa, mutta hän tykkää katsoa yhdessä instasta reelsejä. Isin kanssa he katsovat mopovideoita, ja me sitten yhdessä katsomme videoita vauvoista ja koirista. Hän on hirveän kiinnostunut vauvoista ja se lupailee hyvää tämän tulevan pikkuveljen kannalta! Hänen ilme oikein kirkastuu aina, kun pienin serkku tulee paikalla ja hän leikkii paljon mieluummin vauvan kuin isojen kanssa. Aina vauvavideoita katsellessamme hän innoissaan huutelee ”vauva, vauva”, ja tykkään ajatella, että jollain tasolla hän tajuaa jotain vauvoihin liittyvää olevan tapahtumassa. Ollaan kyllä juteltu, että äidin vatsassa on vauva ja hän antaa vatsalle pusuja, mutta tuskin hän kuitenkaan oikeasti ymmärtää mitään.

4. Mieti, mieti, mieti. Ollaan kovin yritetty saada taaperoa innostumaan lastenohjelmista, sillä välillä sellainen edes vartin tauko tulisi todella tarpeeseen. Etenkin sitten vauvan synnyttyä, kun pitäisi saada imettää välillä rauhassa. Tämä meidän tyyppi ei kuitenkaan lastenohjelmista tai muustakaan viihdykkeestä välitä yksinään, ne instavideot ovat ainoa viihdytyskeino ja niitäkin pitää katsoa aina yhdessä sylikkäin. Mikä on tietty ihanaa! Enkä todellakaan valita siitä, että ruutuaikaa ei tule. Mutta vilkkaiden taaperoiden vanhemmat varmasti ymmärtävät, mitä tarkoitan sillä, että varttikin omaa aikaa auttaisi selviämään monesta päivästä paremmin. Yhtä ainoaa juttua taapero kuitenkin suostuu telkkarista katsomaan ja se on tämä esikoisen taaperoajalta tuttu ”Ystäväni Nalle Puh ja Tiikeri” -ohjelma Mieti -laulu. Joka kestää noin 14 sekuntia. Ja sitä sitten kelataan edestakaisin uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Eli siitä ei itselle mitään taukoa tule. Mutta hän rakastaa tätä laulua ja laulaa aina mukana innoissaan!

5. Maidoton suklaa. Pääsiäisenä meillä oli ihana munajahti (postaus tästä myös tulossa!) ja kaikki serkukset yhdessä saivat mahtavan määrän suklaamunia. Taaperolla kuitenkin on maitoallergia, mutta pitihän hänenkin saada nyt sitten ensimmäistä kertaa maistaa suklaata, kun kaikki muutkin saivat. Mummi oli ostanut hänelle melkein 15 euroa maksavan vegaanisen suklaamunan (näitä on surkea valikoima allergisille) ja jännitettiin, että meneekö raha hukkaan, mutta hän rakastui täysin! Näin kolmannen lapsen kohdalla ollaan näköjään paljon lepsumpia herkkujen kanssa, sillä eivät toiset lapset todellakaan tässä iässä saaneet suklaata. Mutta ei ole kiva toisen katsoa vierestä, kun kaikki muut saavat herkkuja ja hän ei, ja hän kyllä huomaa jo eron, eikä millään hedelmäpatukoilla saa harhautettua. Ei hänelle todellakaan ole mitään karkkipäivää tulossa, mutta tällaisina erikoispäivinä kyllä hänkin saa sitten maistaa.

6. Ulkoilu. Taapero RAKASTAA kaikenlaista ulkoilua ja viihtyisi ulkona ihan tuntitolkulla. Hän ei halua ikinä sisälle! Vaikka oltaisiin oltu jo monta tuntia ulkona, hän silti huutaa kuin hyeena, kun on aika mennä kotiin. Jos ei ole rattaita, hänet saa raahata sisälle kiljuvana ja potkivana. Rattaissa hän kyllä kiljuu ja potkii yhtälailla, mutta ainakaan ei tarvitse kantaa häntä. Ulkona hän tykkää ihan kaikesta. Hän tykkää keinua, liukua liukumäessä ja leikkiä hiekkaleluilla, mutta hän tykkää myös vain kävellä ympäriinsä tai seisoa katselemassa autoja, koiria ja lintuja.

7. Lastenhoitaja. Taaperon lempi-ihminen on hänen lastenhoitajansa! Meillä tosiaan on kotiin palkattu yksityinen hoitaja noin kolme päivää viikossa ja se on sujunut aivan mahtavasti. Meillä kävi hyvä tuuri ja läheinen ystäväni oli juuri vaihtamassa alaa lastenhoidon puolelle ja saatiin osa-aikaisesti sitten hänet palkattua tänne. Koska ollaan ystäviä, ollaan pystytty sopimaan näistä vuoroista tosi hyvin ja molemmat joustavat. Välillä hän on pidempiä aikoja poissa, kun hän tekee päiväkoteihin sijaisuuksia ja saattaa saada jonkun pidemmän sijaisuuden, ja välillä sitten taas hän on meille useamman päivän viikossa. Ollaan pystytty hyvin sopimaan nämä päivät ja yritän aina painottaa suurimmat työt niihin päiviin, kun hän on meillä. Esimerkiksi tällä viikolla hän on muualla sijaisena, joten hän otti taaperon pääsiäismaanantaina hoitoon ja käytettiin päivä Topiaksen kanssa muihin hommiin. Ensi viikolla sitten taas jatketaan normitahtia. Taapero kyselee koko ajan hänen peräänsä ja on aivan rakastunut. En voi vieläkään uskoa, kuinka hyvä tuuri kävi, että saatiin tähän hommaan luotettava läheinen ihminen!

8. Sisko ja veli. Taapero rakastaa sisaruksiaan niin paljon ja kutsuu kumpaakin siskoksi. Hän kyllä käyttää heistä myös nimiä, mutta yleensä sanoo vain sisko. Aina jos sisko ja veli ovat ulkona, mutta taapero ei, hän seisoo ikkunassa ja huutelee heidän peräänsä. Kun sisko ja veli ovat poissa, hän kyselee heidän peräänsä. Ja aina aamulla sisarusten lähtiessä kouluun, hän iloisena vilkuttaa ja sanoo heippa varmaan sata kertaa, ja sen jälkeen haluaa ikkunaan vilkuttamaan vielä uudestaan, kun sisko ja veli kävelevät pihalla. Ikkunassa seisominen on muutenkin hänen lempipuuhiaan, siellä hän aina odottelee kaikkia ja tutkailee maailmaa. Meille saapuessa kannattaa aina kurkata ikkunaan, sillä luultavasti taapero siellä innoissaan vilkuttaa kaikille saapujille.

9. Komentaminen. Taapero rakastaa komentelua! Hän on hirveän temperamenttinen ja haluaa, että kaikki menee juuri hänen tavallaan. Sisko ja veli eivät saisi koskea hänen tavaroihinsa, mutta hänellä on omasta mielestään etuoikeus myös kaikkien muiden tavaroihin. Aina jos joku tekee jotain, mitä hän ei halua, hän vihaisena komentaa ”siskooooo”. Ja usein hän yrittää komennella kaikkia saapumaan tiettyyn paikkaan huutelemalla sieltä määrätietoisesti siskoa, äitiä tai isiä. Myös koiraa hän komentaa kovin innokkaasti, mutta koira ei kyllä tottele yhtään.

10. Pyöräily on myös tällä hetkellä ehdottomasti taaperon lempijuttuja! Hän nauttii hirveästi pyöräilystä ja istuu kyydissä niin mielellään. Pihalla hän aina yrittää päästä pyörävarastoon ja jopa yrittää itse kiivetä kaikkien pyörien kyytiin. Ihanaa, että hän nauttii pyöräilystä, sillä se on koko perheelle rakas yhteinen harrastus! Meidän olisi nyt tarkoitus hankkia hänelle ensimmäinen oma potkupyörä ja toivottavasti hän nauttii myös sillä pyöräilystä! Meidän keskimmäinen opetteli myös alkuun potkupyörällä ja veteli sillä ihan hullua vauhtia aina. Hän ei sitten ikinä tarvinnutkaan apupyöriä, kun potkupyörän kanssa tasapaino kehittyi niin hyvin. Se meillä olisi taas tähtäimenä! Kun aloittaa aikaisin pyöräilyn potkupyörän avulla, tulee jo pienistä lapsista taitavia ja itsevarmoja pyöräilijöitä. Kun lähdetään yhdessä pyöräilemään, taapero saa kuitenkin vielä pitkään olla isin tai äidin kyydissä.

Lue lisää

Sähköpyörä ja sen hyödyt arjessa ja liikunnassa

1,5 -vuotiaan taaperon kuulumiset

Ensimmäinen hoitoviikko

Taaperon suosikit lokakuussa

3 Responses

  1. Hei kannattaa katsoa Yle Areenasta Isot koneet- niminen sarja, josko se jaksaisi kiinnostaa taaperoa! Yksi ohjelma kestää yleensä n. 5-7 minuuttia, joten ihan heti ei ehdi kyllästymään. Nämä olleet meillä molempien poikien lemppareita siinä n. 2v iässä 🙂

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards