10X ISOIMMAT RASKAUSHIMOT

Tässäkin raskaudessa, kuten kaikissa aiemmissa, minulla on ollut selkeitä raskaushimoja. Välillä toki tulee sellaisia yksittäisiä yhtäkkisiä, mutta minulla raskaushimot ovat yleensä sellaisia, että voisin elää jollain yhdessä tietyllä ruoalla vaikka kuukauden. Ajattelinkin nyt listata tänne tämän raskauden isoimmat raskaushimot, jos tässä vaikka olisi hyviä ”vinkkejä” jollekin pahoinvoivalle, sillä minulla näiden himojen kuunteleminen ainakin on helpottanut pahoinvointia. Pääsee paljon helpommalla, kun syö vain niitä juttuja, mitä oikeasti tekee mieli!

1. Nams Piccolo -kirsikkatomaatit. Olen vetänyt näitä satojen eurojen edestä! En tiedä mikä siinä on, mutta nämä Nams kirsikkatomaatit ovat paljon parempia kuin mitkään muut tomaatit. Nämä ovat varmasti olleet suurin raskaushimoni.

2. Vietnamilaiset kesärullat. Näihin löydätte ohjeen tästä postauksesta! Kesärullat ovat ihanan raikas ja täyttävä herkku, täydellinen raskauteen! Ei tule ähkyä ja huonoa oloa. Mutta näihin jää niin kamala himo, että yöllä itkettää, kun tekee vaan mieli saada lisää.

raskaushimot vietnamilaiset kesärullat

3. Mäkkärin mango-ananas-smoothie. Tää on niin hyvää! Alkuraskaudessa olisin elänyt pelkästään näillä. Näissä on oikeesti kunnolla jäätä ja tuntuu vähän kuin joisi jopa jäähilejuomaa. Kaikki kylmä kun uppoaa pahoinvoinnin keskellä paremmin, niin tää on täydellinen!

4. Mansikka-mango-smoothie. Kotona mun lempparismoothie sisältää 3/4 jäisiä suomalaisia mansikoita, 1/4 mangoa ja sopivasti appelsiinimehua. Niin hyvää! Makeaa, mutta raikasta ja tätä voisi vetää ihan litratolkulla. Aina kun on oikein paha olo, pyydän Topiasta tekemään mulle tällaisen niin johan helpottaa.

5. Mandariinien paras kausi meni jo, mutta tossa joulun maissa on aina niin hyviä Brunoja! Silloin niitä vedettiin monta kiloa päivässä meidän perheessä. Etenkin nyt raskaana söin ihan sikana, niin hyvä raskaushimo!

6. Savulohisalaatti on yks isoimmista raskaushimoista, mitä tulee ruokiin. Itse savustettua lohta, tammenlehväsalaattia, basilikaa, kirsikkatomaattia, kevätsipulia, avokadoa ja mansikkaa. NAM! Tästäkin olen postannut aiemmin reseptin täällä. En ennen tykännyt avokadosta, mutta se oli viime raskaudessa yksi mun isoimmista himoista ja aloin yhtäkkiä tykätä siitä!

raskaushimot savulohisalaatti

7. Kylmä mangopiltti. Mangoteema jatkuu, siinä vaan on jotain! Tässä raskaudessa kaikki mango uppoaa niin hyvin. Etenkin kylmänä! Mangopilttiä meillä on pakko olla koko ajan jääkaapissa.

8. Gefilus mansikka-banaani-smoothiet ja Arla Luonto+ smoothiet, näitä pitää myös olla koko ajan kaapissa! Toi Arlan granaattiomenasmoothie oli alkuraskaudessa niin tärkeä, en ois voinut elää ilman!

9. Valio Hedelmätarha Luomu appelsiinimehu. Tätä oon vetänyt KOKO raskauden, joka päivä! Aloitan jokaisen aamun lasillisella appelsiinimehulla ja on pakko ostaa nimenomaan tätä aina. Mulle tulee niin huono olo, jos en saa aloittaa aamua tällä. Tää on vaan ihan parasta!

10. Appelsiini. Nyt on ollut hirveän hyvä appelsiinikausi ja ollaan ostettu paljon isoja mehukkaita appelsiineja, jotka sitten leikkaan lohkoihin ja imeskelen niistä lohkoista pelkät mehut, tai fiiliksen mukaan syön myös lihat. Siis nam! Minulla on ollut onnea, kun kaikki nämä raskaushimot ovat melko terveellisiä. Tai no, pahoinvoinnista tämä varmaan johtuu, kun maistuu vain kaikki raikas.

2 Responses

  1. Mistä ostat Nams kirsikkatomaatit? 😆 tuntuu, että tällä hetkellä saatavilla on vain terttutomaatteja kyseiseltä valmistajalta!

    1. Nams -tomaattien salaisuus on tietääkseni se että ne poimitaan vasta kypsänä (ja toimitetaan pikana kauppoihin). Maku ehtii niihin kehittyä ihan eri tavalla kuin sellaisiin lukuisiin tomaatteihin, jotka poimitaan puolikypsänä ja sitten matkatessaan kauppoihin ja kauppojen kylmähuoneissa varastossa ollessaan kypsyvät loppuun. Koska tomaatti jatkaa kypsymistä kyllä poiminnat jälkeenkin, mutta ei se maku samalla tavalla silloin kehity..

      Terv. puutarhurin jälkeläinen 😀

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards