10 VUOTTA ÄITIYTTÄ

Olen ollut jo kymmenen vuotta äiti! Nämä kuvat tosin ovat äitiyteni ensimmäiseltä vuodelta, josta on jo, noh, kymmenen vuotta. Ja se on aika hurjaa! Olen ollut yli kolmasosan elämästäni äiti. Meidän esikoisemme täytti eilen kymmenen vuotta ja ollaan oltu aika herkissä fiiliksissä. Instasta moni jo näkikin videon, jota varten kaivoin vanhoja videopätkiä esikoisesta vuodelta 2011 asti, jos et nähnyt vielä niin kannattaa käydä kurkkaamassa!

Tämä kuvien aika tuntuu niin kaukaiselta! Tulin raskaaksi 18-vuotiaana ja synnytin 19-vuotiaana. Elämä tuoreena äitinä vuonna 2011 oli hyvinkin erilaista kuin elämä nyt uuden vauvan kanssa. Esikoinen oli niin täydellinen vauva! Ja jos näin nyt kehtaa sanoa niin täydellinen harjoituskappale kahdelle nuorelle vanhemmalle, jotka vasta opettelivat tätä hommaa. Hän oli aina niin tyytyväinen, että lähinnä vain nukkui ja söi. Hän nukkui yöt melkein alusta asti kokonaan, nukkui päivällä kolmet pitkät päikkärit, ja hereillä ollessaan vaan tyytyväisenä makaili tuijottamassa leluja. Saatiin ihan väärä kuva siitä, millaisia vauvat ovat!

Esikoisessa ja nelosessa on paljon samaa ulkonäön puolesta ja tuntuukin hauskalta miettiä, miten erilaista elämä on näiden kahden kanssa ollut. Kaksi samannäköistä vauvaa, mutta aivan erilaiset elämäntilanteet. Voi miten ihanaa aikaa tuokin oli! Esikoisen kanssa arki on aina niin erilaista, kun voi keskittyä häneen ihan täysillä. Kaikki oli niin uutta ja jännittävää, kun hän oli vielä lisäksi suvun ja kaveripiirin ensimmäinen vauva. Kaikki olivat vauvasta niin innoissaan! Vaikka toki sen alkuinnostuksen jälkeen aika monet kaverit sitten katosivatkin elämästä, kun elämäntilanteet eivät osuneet yksiin.

Nyt tämä kuvien vauva kuitenkin on jo kymmenenvuotias ja tästä ensimmäisestä vauvavuodesta on ikuisuus aikaa. Takana ovat nämä kuvien hetket, mutta edessä on niin paljon kaikkea jännittävää! Yhteisiä leffailtoja ja shoppailureissuja, ensimmäistä poikaystäviä, tyttöjen viikonloppuja jossain kylpylässä tai vaikka ulkomailla, vaikka mitä! Omat vanhempani ovat aina tehneet kaikkea kivaa myös meidän jokaisen neljän tytön kanssa kahdestaan ja haluan itse pitää saman linjan. Odotan innolla sitä, että lapset kasvavat isoiksi ja voidaan tehdä uusia siistejä juttuja, vaikka ikävä tulee myös tätä pikkulapsiaikaa. Mutta ensimmäinen lapsi on jo kymmenenvuotias ja kaikki haaveet hyvästä suhteesta teini-ikäisen tyttären kanssa ovat jo lähellä. Aika näyttää, jääkö kaikki tämä haaveeksi, vai saanko oikeasti sen unelmieni äiti-tytär-suhteen. Kävi miten kävi, olen onnekas ja onnellinen tästä upeasta neidistä! Hyvää syntymäpäivää rakkaani.

 

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards