PERINTEINEN KESÄVAPAA

19.06.2017

Meillä on tällainen jokavuotinen perinne, että vietetään kesällä muutama päivä erossa. Nimittäin kesällä Topias ja lapset lähtevät aina mökille, ja minä jään yksin kotiin. Tämä on tavallaan hauska ja kurja perinne, sillä ikävöin aina lapsia ja stressaan heidän hyvinvoinnistaan, mutta toisaalta on uskomattoman ihanaa saada olla pari päivää yksin kotona, kun en ole ikinä asunut yksin. Se tunne on vaan aivan huikea! Saa nukkua yksin, syödä mitä haluaa, ja tehdä mitä halua, silloin kun haluaa. Tulee sellainen pieni kipinä, että vähänkö olisi hauskaa palata nuoruuteen ja olla villi ja vapaa, mutta enhän minä tietenkään oikeasti tahtoisi muuttaa elämääni.

Tämä meidän järjestelymme johtuu siitä, että mulla on se järkyttävä ötökkäfobia. Ja mökillä on ötököitä. PALJON. Olen kyllä käynyt useaan otteeseen mökillä, ja yrittänyt oikeasti kaikkeni, mutta lopulta Topias ehdotti, että jospa jäisin kotiin. Näin on kaikkien mukavampi olla, koska olen mökillä niin stressaantunut, että pilaan kaikkien muidenkin ilon. Topias rakastaa mökkeilyä, ja niin rakastavat lapsetkin, mutta voi hyvä luoja, en tiedä voinko vihata mitään niin paljon……… Tämä on kuitenkin meille toimiva ratkaisu, sillä Topiaksella on mökillä äitinsä ja isovanhempansa apuna, ja hänkin saa sitä omaa aikaa. Molemmat saa tehdä omia juttujaan, ja sitten parin päivästä se jälleennäkemisen riemu on taas aivan ihanaa!

Täällä kotona ollessa tulee tarkkailtua puhelinta ihan koko ajan, koska olen niin hermona. Topias inhoo mun mökille lähtö -puheita, joissa varmistan aina ne samat asiat punkkien, käärmeiden, hämähäkkien, muurahaisten, ampiaisten, meren ja kaiken mahdollisen varomisesta. En kuitenkaan voi sille mitään, koska ne jutut ahdistaa mua niin paljon! Enkä tahtoisi myöskään ”altistaa” lapsia niille. Mutta samalla tiedostan sen, että mun pelkoni ovat vähän hassuja, joten yritän hengittää syvään, ja antaa heidän pitää hauskaa.

Tänään vietin ensimmäisen vapaapäiväni ihanissa tunnelmissa. Aamupäivän kuvasin studiolla huomista kamppistani, ja sen jälkeen mun piti tulla tekemään sitä kotiin, mutta oli niin ihana sää, että päätin lykätä hommat iltaan ja lähteä nauttimaan auringosta. Pakkasin siis tavarani ja vietin iltapäivän Kupittaalla kirjaa lukien ja ihan vaan silmät kiinni häiden soittolistaa kuunnellen. Laitoin kunnon kerroksen aurinkorasvaa ja makailin kaikessa rauhassa viltin päällä, kunnes tuli niin kova pissahätä, että oli pakko lähteä. Sitten kävin kaupassa, ja tulin kotiin jatkamaan töitä. Ja työt jatkuvat tästä vielä pitkälle yöhön, mutta ei se mitään, koska oli niin ihanan rento päivä, ja huomenna saan nukkua pitkään!


4 Responses to “PERINTEINEN KESÄVAPAA”

 1. Annika sanoo:

  Välillä on ihan hyvä saada sitä omaa aikaa ja ottaa siitä kaikki ilo irti :) Hyvä, että te ootte päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että mikä on paras ratkaisu ton mökkeilyn suhteen!

  Hauskoja vapaita sinne (:

 2. AnnaR sanoo:

  Siis komppaan kyllä sua, mul on ihan kamala kauhu punkkeja kohtaan! Vaikken ole edes nähnyt niitä ”livenä” :D Saa nähdä, jos joskus hankkis jonkun heinikossa kahlaavan koiran niin pääsiskö noista ajatuksista eroon. Vai jääkö koira hankkimatta :D

  • K sanoo:

   Voin kertoo, että ei se punkkikammo katoa mihinkään, vaikka koiran omistaisikin :D Siis mä kyllä pystyn napsimaan koirassa vaeltavat punkit kynsillä pois ja kiinni olevat pinseteillä, mutta kyllä ne silti ällöttää mua ihan hirveesti ja syynään koiraa about vartin jokaisen ulkoilun jälkeen, koska en halua yhtäkään semmosta ällötystä kotiini vaelteleen ja myös vähän katson, että missä kohtaa päästän koiran kulkemaan vapaammin ja mihkään heinikkoihin tolla otuksella ei kyl punkkiaikana ole mitään asiaa D: Ainakin tähän mennessä näillä varotoimilla en oo ikinä itsestäni punkkia löytänyt ja toivottavasti en ikinä löydäkään, koska siitä kokemuksesta en varmaan selviäis hengissä :D

 3. Kuulostaa ihanalta :) Iteki kaipaan ihan omaa omaa aikaa,harvoin saa olla yksin kotona. Viime lauantaina sain olla 3tuntia yksin kotona ja ai että mie nautin :D :)

Kommentoi