Kaikki yhteiset joulut – eli ensimmäinen OIKEA joulu

23.12.2016

img_20161223_025334_783

Meillä on ihan ensimmäinen oikea joulu täällä rakentumassa ja olen niin onnellinen ja innoissani! Voi ettäääää. Uunista kantautuu porkkanalaatikon tuoksu, joulukuusi loistaa olohuoneen nurkassa, lahjat ovat paketoituina työhuoneessa piilossa, joulun jälkiruokaparfet jähmettyy pakkasessa, kinkku sulaa toista päivää parvekkeella, itsetehdyt lahjat kummeille ja isovanhemmille odottavat lahjakasseissa, lapset istuvat juuri pöydän ääressä syömässä iltapalaksi pannukakkua, joulusiivous on jo puolivälissä ja fiilis on vaan ihan huippu.

2010 vietettiin ensimmäistä yhteistä joulua kahdestaan Topiaksen kanssa, eikä kummallekaan tullut mieleenkään laittaa mitään koristeita meidän pieneen yksiöön, saatika tehdä jotain ruokaa, kun vietettiin joulu Topiaksen perheen kanssa.

2011 oli ensimmäinen joulu Avan kanssa, eikä uuden arjen keskellä oikein tullut ajateltua joulua, joten se meni samalla tavalla kuin 2010.

2012 elettiin sellaista kummaa välivaihetta syömishäiriöstä parantumisen mainingeissa, eikä meillä kummallakaan ollut voimia oikein valmistautua jouluun. Tällöin meillä oli kyllä ensimmäistä kertaa vähän koristevaloja ja kynttilöitä!

2013 joulu meni muuttaessa. Muutettiin 22.-23.12. joten jouluna vaan palauduttiin siitä sukulaisten nurkissa.

2014 Nompun koliikki oli vihdoin helpottanut, joten ostettiin ensimmäinen joulukuusemme, mutta mitään muuta ei joulun eteen tehty. Lahjat tietty ollaan aina ostettu!

2015 oli taas kuusi pystyssä (maaliskuuhun asti…..) ja kynttilät paloivat, mutta minä söin masennuslääkkeitä ja arki oli tosi rankkaa, eikä siitä joulusta oikein edes muista enää mitään. Sen muistan, että kuten kaikkina muinakin jouluina, meillä oli kauhea sotku.

Mutta tämä 2016. Meillä on koristeet, on siivottu (puoliksi), on jouluruokia, on vihdoin sellainen olo, että meillä on kotona ihan oikeasti JOULU. Ja on vaan jotenkin niin ylpeä olo! On ollut niin rankka syksy, etten uskonut jaksavani häärätä enää mitään. Mutta niin me vaan onnistuttiin! Okei, ostin aineet myös imellettyyn perunalaatikkoon, mutta ohjetta lukiessani huomasin siihen menevän noin 7 tuntia ja päätin jättää sen tekemisen mahdollisesti välipäiville. Ja se siivous tosiaan on puolivälissä, mutta kuitenkin.

Nyt ruvetaan laittamaan lapsia yökuntoon ja en malta odottaa, että aamulla saadaan herätä heidän kiljahduksiin, kun kuusen alta löytyy kiva kasa lahjoja! Toivottavasti teilläkin on jouluvalmistelut sujuneet hyvin! Mutta jos ei, niin ei se mitään haittaa, usko kokenutta <3 Joulut osaa olla tosi rankkoja.


One Response to “Kaikki yhteiset joulut – eli ensimmäinen OIKEA joulu”

  1. Saimi sanoo:

    Nyt oli kyllä tosi kiva postaus! Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa ensi vuotta.

Kommentoi