UUDET MUODOT LÄPI VUODEN

11.12.2016

Advertisement

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä aloitetaan perinteisesti joulutorttujen leipominen heti juhannuksen jälkeen ja siksi en osaakaan jotenkin yhdistää näitä torttuja ainoastaan jouluun. Joten tuo tähtitorttu -nimitys onkin niille oikeastaan paljon osuvampi! Tai ainakin oli, sillä tähtitorttu/joulutorttu on saanut jo viime vuonna #uudetmuodot, eikä ole enää suinkaan vain tähden muotoinen. Tätä onnistunutta uudistusta jatketaan tänä vuonna ja minäkin olen taas mukana tässä Dronningholmin ja Sunnuntain kampanjassa.

Mutta ennen kuin mennään asiaan ja kuviin meidän lasten leivontapuuhista, tässä teille havainnollistavana esimerkkinä kaksi minun tekemääni joulutorttua. Toinen niistä on tarkoitettu syötäväksi, toinen kuvattavaksi. Miten niin tykkään Dronningholm Tähtitorttu Luumumarmeladista? :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulutorttujen tekeminen on meille tosi tärkeää yhteistä puuhaa. Meidän lapset tykkää taitella torttuja, mutta tänä vuonna he halusivat kokeilla myös piparimuottien käyttöä, joka menikin tosi kivasti. Piparimuotilla tehdyille tortuille kun mahtui levittämään paljon enemmän Dronningholmin marmeladia, nam. Onneksi tämä Sunnuntain uudistunut ja entistäkin lehtevämpi torttutaikina onnistuu nousemaan ihanan ilmavaksi tuosta hillomäärästä huolimatta. Niin kuin Sunnuntain slogan menee, on tärkeää olla hyvät ainekset, jotta onnistuisit aina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä missä minä vannon Dronningholmin luumumarmeladin nimeen (kyllä, tuo enkeli on MINUN) ja pyrin aina tekemään muotoja, joihin saa mahtumaan mahdollisimman marmeladia, meidän lapset ovat rakastuneet jo viime vuodesta tuttuun Dronningholm Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladiin, sekä uuteen Dronningholm Vaniljaiseen Puolukka-kirsikkamarmeladiin. Makuja on meidän perheessä niin paljon erilaisia, että meille tulee todella tarpeen tuo Sunnuntain lehti- ja torttutaikinasta saatavilla oleva 1 kg paketti. Jos yksin teen, niin 500g riittää kyllä hyvin ;) Dronningholmin marmeladeja pitää myös olla ehdottomasti joka sorttia saatavilla, sillä lapsille oli nyt niistä innostuessa hirveän tärkeää päästä sekoittamaan eri makuja keskenään ja täytyy myöntää, että vannoutuneelle luumufanille luumu-puolukka-kirsikka -sekoitus oli tosi positiivinen yllätys. Tietty kun avaa monta purkkia, jää niistä usein jonkin verran jäljelle ja ne onkin näppärä heittää vaikka puuron päälle makeuttamaan, mutta meille ei kyllä tullut sitä ongelmaa, sillä Nomppu tyhjensi Dronningholmin omena-kanelimarmeladin lusikalla suoraan suuhun sillä aikaa, kun laitettiin ensimmäistä pellillistä uuniin. Muista laitettiin loppupaketit jääkaappiin odottamaan, sillä joulutorttuja tasan tehdään vähintään kerran viikossa jouluun asti. Sitten pidetään hetki taukoa övereistä ja juhannuksena taas voi seota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille tuli aivan ihania torttuja ja olin hirveän yllättynyt siitä, kuinka hienosti lapset jo osaavat leipoa näitä! Ava ei tarvinnut mitään apua, hän saa jatkossa leipoa vaikka kokonaan ihan yksin siihen asti, että uuni tulee mukaan kuvioon. Äiti on niiiiin ylpeä! Topias ei ole ikinä ymmärtänyt mun hullua joulutorttuaddiktiota, vaikka kyllä tortut hänellekin maistuu. Onneksi lapset on selkeästi nyt äitiin tullut ja saadaan koko perhe hyvällä omatunnolla herkutella tortuilla läpi vuoden. Ava oli erityisen ylpeä hänen tekemistään muffinssitortuista, vaikka hänen lempparinsa onkin se ihan perinteinen tähtitorttu, koska hänen mielestään niitä on niin hauska taitella. Nomppu sitten taas ihastui lumihiutaletorttuihin, joista tuli kieltämättä aika hauskoja, sillä niiden koostumuksesta tuli tosi rapsakka, kun ne olivat niin pieniä! Piparimuoteille tekeminen oli selkeästi Nompulle tosi iso hitti, kun taas Ava tykkää enemmän taitella. Ensi kerralla kyllä kokeillaan sitten Avan kanssa vähän haastavampiakin taitoksia, kun hän oli jo nyt näin taitava!

Teidän kannattaa muuten ehdottomasti osallistua Instagramissa Dronningholmin ja Sunnuntain lukijakilpailuun! Leivo mieleisesi torttumuoto, voit ottaa inspiraatiota uusista muodoista, tai keksiä jotain omaa! Jaa kuva tortustasi ja tägää se #uudetmuodot ja @dronningholm niin olet mukana Dronningholm -joulupakettien viikottaisissa arvonnoissa! Kilpailun viimeinen voittaja arvotaan 18.12. Tähän kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua, eikä torttujen missään nimessä tarvitse olla katseenkestäviä! Sillä vaikka muoto ei olisi ihan suunnitellunlainen, kaikkihan sen tietää, että näillä aineilla maku onnistuu aina.

Yhteistyössä Dronningholm ja Sunnuntai


4 Responses to “UUDET MUODOT LÄPI VUODEN”

  1. boo sanoo:

    Eikö sulla ollut joku gluteeniyliherkkyys tai sen tapainen, että gluteeni aiheuttaa oireita? Vai muistanko väärin? :D

    • Emilia Huttunen Emilia Huttunen sanoo:

      Joo on, syön sitä silti niissä jutuissa, missä en voi vastustaa! :D Kuten joulutortut ja saaristolaisleipä <3 Ne on kärsimisen arvoisia :D

  2. Ihania joulutorttuja ootte tehneet :) ja tosi kauniit kuvat myös! :)

  3. […] MUTSIS ON. –Emilian taloudessa loihdittiin perinteikkäitä tähtitorttuja uudella twistillä koko perheen kesken: […]

Kommentoi